Karel Gott převzal 40. Slavíka, ale... Zásadní porušení zákazu lékařů! 7 nebezpečných momentů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Karel Gott převzal 40. Slavíka, ale... Zásadní porušení zákazu lékařů! 7 nebezpečných momentů!

Radost ze čtyřicátého Slavíka a ceny za aboslutního vítěze ankety byla pro Gotta jako zázračná infuze.
Radost ze čtyřicátého Slavíka a ceny za aboslutního vítěze ankety byla pro Gotta jako zázračná infuze. (Foto Aha!: D. Kundrát, M. Hykl, M. Pátek, P. Machan)

Obrovské zdravotní riziko podstoupil na 50. ročníku slavnostního udílení cen Český slavík Mattoni 2015 Karel Gott (76) bojující s rakovinou mízních uzlin. Srdce ale převážilo na miskách vah starosti o zdraví! Jeho lékaři ho varovali a jejich obavy byly potvrzeny.

„Obecně můžu říct, že pacienti, kteří podstupují tuto léčbu, by se měli vyvarovat kontaktu s veřejností, protože mají oslabenou imunitu. Takže každé riziko vystavení se jakékoliv infekci je pro pacienta vysoké,“ řekl Aha! profesor Pavel Klener.
Potvrdil tak jen důrazné varování profesora Marka Trněného, který Mistrovi účast v přeplněném sále Státní opery také vymlouval. „Lékaři mi účast na Slavících z důvodu mé oslabené imunity nedoporučují, ale moje srdce i s ohledem na přízeň publika říká – ano chci jít!“ prozradil před Slavíky sám Gott.

V souvislosti se zpěvákovým vyjádřením prý proto pořadatelé uvažovali i o tom, že by pro něj mohla být připravena speciální místnost, kdyby přijel. Riziko infekce by tak bylo co nejvíc minimalizováno. Ale to se také nakonec nestalo, protože Gott v doprovodu manželky usedl přímo do lóže.

V budově Opery tak strávil 40 minut, a navíc minimálně s patnácti lidmi přišel do úzkého kontaktu. A právě tyto faktory byly nejrizikovější. „To, že se tam zdržel a objímal se s lidmi, to není úplně výhodné,“ svěřil se profesor Klener. Z jeho hlasu bylo znát, že i z doby, kterou Gott mezi stovkami lidí strávil, byl dost překvapen. „Co se týká psychické stránky, tak to bylo pro něj určitě pozitivní,“ dodal profesor.

S osobní účástí na Slavících nesouhlasila do poslední chvíle prý ani zpěvákova manželka Ivana (39). „Karlovi bylo v sobotu dopoledne špatně a Ivanka se mi svěřila, že má o Karla strach kvůli tomu, že chtěl do Opery jet,“ prozradil Aha! blízký rodinný přítel.

7 rizik, které Mistr podstoupil

1 riziko: V sobotu dopoledne se zdravotní stav zpěváka zhoršil. Prý mu nebylo dobře.

2. riziko: Do Opery odjížděl relativně nalehko oblečený. Venku byly přitom jen 2 ºC.
3. riziko: Během dne přišel do styku s cizími lidmi: vizážistkou, řidičem, ochrankou.
4. riziko: Nevyvaroval se těsného kontaktu s P. Haberou, L. Boučkem a J. Těšínským.
5. riziko: V přeplněném sále, kde se infekce šíří rychlostí světla, strávil 40 minut.
6. riziko: Cena a ovace způsobily velký nával emocí, který se mohl podepsat na srdci.
7. riziko: Velká fyzická námaha od devíti večer až po návrat domů před půl dvanáctou.

Gott: Jako bych byl vyléčen...
„Když jsme odjížděli domů, cítil jsem se, jako bych už teď byl vyléčen. Vaše neutuchající přízeň a potlesk přátel a kolegů v sále mě nabily téměř magickou energií, jež mi bude dodávat sílu a víru pro příští období,“ napsal včera Gott na svůj facebookový profil.

Největší emoce jeho kariéry

Slzy, radost, dojetí, euforie. To všechno prožíval Karel Gott od vstupu do lóže ve Státní opeře až do jejího opuštění. „Všem bych chtěl poděkovat za podporu, dodala mi potřebnou sílu a energii. Vaše přízeň byla pro mě tou nejlepší léčbou, tou velmi cennou infuzí. Děkuju za ten krásný moment,“ pronesl Mistr ve své děkovné řeči.

Drama do poslední chvíle aneb Co se dělo před vstupem na pódium

Lékaři, přátelé, manželka Ivana i moderátor slavnostního večera Libor Bouček (34) rozmlouvali Mistrovi jeho účast, o které zpěvák vážně uvažoval do poslední chvíle. „On mi do telefonu řekl, že když vyhraje, že uděláme živý telefonát. Dodal ale, že se vše může změnit,“ svěřil tajnou informaci odpoledne na generální zkoušce Bouček. A kvůli tomu se také v rámci příprav na večer zkoušelo telefonické propojení nanečisto. Ovšem ne se zpěvákem.

Celý den byl před vilou na Bertramce klid. Teprve až před devátou večer přijela před dům vizážistka. To ovšem nikdo z hostů ve Stání opeře netušil, že se Gott začíná připravovat. Když o hodinu později přijel nejluxusnější model Rolls-Royce a Mistr vyšel ve svátečním před bránu, bylo jasné, že si cenu osobně převezme.

Příjezd během reklam
K zadnímu vchodu Opery přijela luxusní limuzína v době, kdy diváci na obrazovkách sledovali poslední blok reklam. Gotta přišel uvítat sám moderátor večera Libor Bouček.



Autor:  zej, höh

Přečtěte si
ararat
1. 12. 2015 • 08:34

zzapp
30. 11. 2015 • 22:07

bibi... Tvůj příspěvek si asi pan Gott opravdu nepřečte. Měla jsi mu napsat, aby se zúčastnil s rouškou, ... aby ten příští Zlatý Slavík bez něho nebyl nezáživný a nudný,...

zzapp
30. 11. 2015 • 22:03

danyka.... se modli... když už jsi přestála to trauma, zda KG bez následků přestojí svou účast v sále..... Srdíčkářko.

zzapp
30. 11. 2015 • 22:01

6010...prd jsi možná ty. .../// mandat má pravdu, resp. já s ním souhlasím. Šaškárna je to, celý slavný" Slavík", soutěž české pop music..?. Gott má svůj věk, své onemocnění,..respektujeme, budiž mu vyléčení přáno.... Ae není žádná hvězda českého národa, hlas má dobrej, ale nebýt komoušů a železné opony,, nežil by si jako prase v žitě na umetené cestě, kde není ani kamínek. Venku by si vydělal tak leda na "slanou vodu", v konkurenci.../nepočítám DDR fan club a Binne Maja....

soltero1
30. 11. 2015 • 20:35

Ivano, ses trapna. Tvuj zivot je jedna velka blamaz. Kdy konecne priznas, kdo je biologickym otcem tve dcery Nelly?? Je mu dost podobna.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.