Pamatujete si pořady Prima jízda, Trní nebo Sauna? Před 22 lety to všechno začalo... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pamatujete si pořady Prima jízda, Trní nebo Sauna? Před 22 lety to všechno začalo...

Sauna – Někdo to rád horké se Simonou Krainovou
Sauna – Někdo to rád horké se Simonou Krainovou (Foto: archiv FTV Prima)

Risk, který se vyplatil! Tak Dana Morávková (43) nebo Martin Zounar (48) vzpomínají na 20. červen 1993, kdy začala vysílat předchůdkyně dnešní FTV Prima. Díky první české soukromé televizi Premiéra TV získali nejen prostor na obrazovce, vlastní pořady, peníze, ale hlavně slávu, která jim přinesla přízeň milionů diváků.

Prima jízda (1998 až 2006)

Moderátoři: Dana Morávková (43) a Zdeněk Mahdal (55)
Pořad s aktuálními problémy, radami a rozhovory s celebritami se vysílal každý všední den. „Byl jsem tam od prvního do posledního dne deset let a vystřídal jsem po svém boku asi šest holek. Všeobecně se dá říct, že nebýt pořadu, tak o nikom nic nevím,“ řekl Aha! Mahdal. „Bylo to bezvadný, i spolupráce se Zdeňkem,“ dodala Morávková. Pořad moderovali také Zbyněk Merunka (64) a Tina Pletánková (45).

Caruso show (1997 až 2010)

Moderátor: Pavel Trávníček (64), vystřídal ho Otakar Brousek ml. (58)
Hudební soutěžní pořad, který běžel každou středu večer, se těšil velké divácké přízni. Model byl vždy stejný, šest amatérských zpěváků hodnotila odborná porota složená ze známých osobností.

Sauna (1999 až 2005)

Moderátor: Honza Musil (47)
Podvečerní talkshow, zabývající se vz tahovými, či politickými tématy, se vysílala až pětkrát týdně, z toho jedno vysílání bylo živé. Musil ze Sauny odešel do Novy, kde před Saunou za čínal v pořadu Áčko.

Sauna – Někdo to rád horké (2002 až 2009)

Moderátor: Simona Krainová (42)
Zábavná talkshow ze světa celebrit se pro topmodelku stala první moderátorskou příležitostí. „Moderovat jsem nechtěla, ale pořad jsem sama vymyslela, a televize nápad přijala. Bylo fajn poznat všechny ty zajímavé lidi, ale neměla jsem možnost přípravy, bylo to rychlé a hodně náročné,“ tvrdí Krainová.

Prima rána (2000 až 2005)

Moderátor: Jan Kovařík (45)
Zábavní soutěž o hodnotné ceny se vysílala vždy v neděli odpoledne po závodech formule 1. Pořad se šest let těšil velké sledovanosti nejen kvůli hodnotným cenám.

Mňam aneb Prima vařečka (1998 až 2010)

Moderátor: Martin Zounar (48)
Kulinářský poř ad nabízel divákům recepty nejen domácí kuchyně, ale také specialit y různých národů. „Dělal jsem konkur z, protože vař ení je můj velikánsk ý koníček asi od třinác ti let. Vybrali Daniela Kopála a chtěli, abych přiš el jako host. Po druhém konkurzu jsem uváděl VIP vaření. Natočili jsme asi třista padesát dílů za čtyři roky. Vzpomínám na Ivetku Bar tošovou, která vařila rybí polívku z k rabích tyček, a já ji dělám dodnes,“ svěřil Zounar, kter ý se v moderování střídal s Mojmírem Maděričem (59).

Trní (1998 až 2005)

Moderátor: Bára Štěpánová (55) a Hanka Kousalová (52)
Večerní show se nevyhýbala ani sexu. Báru vyst ř ídala a pořad až do jeho zrušení uváděla Hanka Kousalová. „Je milé, že mě i dnes lidé oslovují na ulici a připomínají mi ten pořad. Někdy jsme se zasmáli, jako třeba při tématu o chrápání. Jindy jsme byli v šoku, třeba když jsme tam měli spartakiádního vraha Straku,“ zavzpomínala Kousalová.

Rexeso (1998 až 2000)

Moderátor: Tina Pletánková (45)
Zábavný televizní pořad s usměvavou blondýnkou, která začínala v Pr ima jízdě, se na obrazovkách příliš dlouho neudržel. Než byl úplně zrušen, p ř esunuli ho na regionální televize.



Autor:  zej

Přečtěte si
soorry
20. 6. 2015 • 19:33

Prima jízdu taky moderoval T. Krejčíř s Petrou Volákovou ?, Saunu ještě Krejčíř a Kraus, Někdo to rád horké střídala Krainová s Rolincovou. Prima vařečku Zounar, Kopál a pak Vodochodský. Prima jízda byla fajn. Nej bylo Nikdo není dokonalý. Byly to dobré časy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.