Pohřeb Stanislava Grosse »hlídala« speciální záchranka – jediná v republice! Platila ji rodina nebo daňoví poplatníci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Stanislava Grosse »hlídala« speciální záchranka – jediná v republice! Platila ji rodina nebo daňoví poplatníci?

Na místě posledního rozloučení se Stanislavem Grossem stojí záchranka.
Na místě posledního rozloučení se Stanislavem Grossem stojí záchranka.  (Foto Aha! – David Malík)

V klidné ulici nedaleko katedrály sv. apoštolů Petra a Pavla na pražském Vyšehradě stála od začátku pohřbu Stanislava Grosse (†45) sanitka. Podle informací Blesku šlo o speciální vůz, který je jediný v republice. Co tam dělal?

Záchranka přijela ke katedrále už okolo osmé hodiny ranní, tedy zhruba půl hodiny před začátkem obřadu. Měl tu držet pohotovost pro případ, že by se někomu ze smutečních hostů udělalo nevolno. Takový servis nicméně při soukromém pohřbu nebývá samozřejmostí. Kdo tedy lékaře trpělivě čekající ve voze zaplatil?

Vzhledem k tomu, že pohřeb pořádala rodina zesnulého expremiéra, by se dalo předpokládat, že účet zaplatí vdova Šárka. Ostatně, zesnulý muž stihl svou rodinu před svou smrtí královsky zajistit, byť se právě kvůli zázračnému zbohatnutí doslova přes noc stal terčem kritiky i opovržení.

Druhou variantou je, že byla záchranka placena ze státních peněz, tedy peněz daňových poplatníků. Ostatně, takové množství politiků pohromadě člověk nevidí ani snad ani na setkáních Sněmovny.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.