Petra Muka (†45) opilství připravilo o život: Chlast ho také postavil proti mocnému nepříteli! Stálo to dost... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petra Muka (†45) opilství připravilo o život: Chlast ho také postavil proti mocnému nepříteli! Stálo to dost...

Petr Muk si proti sobě v opilosti poštval Vladimíra Železného.
Petr Muk si proti sobě v opilosti poštval Vladimíra Železného. (Foto: Aha! - Petr Novotný, Martin Přibyl, koláž Ahaonline.cz)

Jestliže Petr Muk miloval ženy, tak o alkoholu to platilo snad ještě více. A protože byl velmi společenský, bylo pití vždycky kolem dost, na panáka ho rád pozval kdokoliv ze stovek přátel. Ale opravdovou slabost měl pro kvalitní víno, což ho nakonec v opilosti přivedlo i do střetu s mocným chlebodárcem a v důsledku tak přišel i o pěknou sumičku. Jak se to vlastně seběhlo?

Na léčení s alkoholismem se Petr Muk nikdy nedostal. Důvodem byl prostý fakt, že dokázal opakovaně na poslední chvíli "přibrzdit" a ústavní péči se tak vyhnout. "Pil vcelku hodně, někdy jen nárazově, často s velkými pauzami, většinou k potěše okolí, ale zhusta také ne," píše ve své zajímavé knize Petr Muk: Oceán, Shalom, Slavíci, on (a já) dlouholetý kamarád Karel Deniš. "V kombinaci s léky to byla třaskavá směs, kterou občas neukočíroval."


Nechutnalo mu od Železného...
A zrovna v jednom chlastacím období, nelze to ani nazvat jinak, přišel průšvih, kdy se dostal do ostrého střetu s tehdy mocným šéfem TV Nova Vladimírem Železným (70). Během jistého silvestrovského natáčení přišla další opička, usedla Petrovi za krk a mocně ho povzbuzovala k další zábavě. A protože Muk byl vinař a na tento nápoj vcelku expert, nenapadlo ho nic lepšího, než že pohanil víno samotného generálního ředitele nejsilnější komerční televize!
...a přišlo "bičování"!
A začalo tóčo, že se zpěvák nestačil divit. Více popisuje autor vzpomínkové knihy: "Tenkrát nestačila ústní omluva, vyžadoval se ponížený, na hlavu si popel sypající dopis. A mělo to i jiné nepříjemné následky." Petr Muk v té době natočil duet s Leonou Machálkovou (47) k velmi úspěšnému seriálu Pojišťovna štěstí. Jenže přišel velký trest od televize a hitovku  Den, kdy se vrátí láska nechali nahrát znovu, tenkrát s ještě nepříliš známým Petrem Kolářem (47). Nasávání se tedy majiteli podmanivého hlasu hrubě nevyplatilo, vzhledem k úspěchu skladby a nemalých peněz, které by mu jinak vydělala. Ale kdo ví, jestli ho to opravdu mrzelo...?



Přečtěte si
dajan
20. 4. 2015 • 22:06

Ty budeš mega střevo.

dajan
20. 4. 2015 • 22:05

Co to tady placáš za nesmysly? Kdo koho práská? Vždyť je to pravda a na tom není nic špatnýho! Já Petra taky znal a rozhodně stojím za tím, co jsem si od limita přečetl. Jestli jsi Muka brala jako feťáka ty, to je tvůj problém, každej není nula jako ty. Víš kulový o jeho vzdělání, o tom, co studoval, o jeho soukromí, tak sklapni!

mekanik
19. 4. 2015 • 11:34

beladona nebudu ho číst

mekanik
19. 4. 2015 • 11:33

beladona-to je konec

bella.
18. 4. 2015 • 23:58

ivoadler ani jedno ani druhý .Není nutný být ze 2 variant ta jedna.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.