Písničkář Jiří Dědeček (61) už 15 let odráží útoky rakoviny: Léčím se jmelím, říká | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Písničkář Jiří Dědeček (61) už 15 let odráží útoky rakoviny: Léčím se jmelím, říká

Písničkář Jiří Dědeček bojuje s rakovinou už 15 let.
Písničkář Jiří Dědeček bojuje s rakovinou už 15 let. (Profimedia.cz)

Když mu bylo 46 let, poslala ho praktická lékařka na vyšetření prostaty. Tam se dozvěděl zdrcující zprávu, že má rakovinu. Od té doby se zákeřnou nemocí, která se neustále vrací, bojuje. Básník a písničkář Jiří Dědeček se přitom nespoléhá jen na klasickou medicínu.

Když mu poprvé diagnostikovali rakovinu, musel na operaci. Ta dopadla dobře a vypadalo to, že nemoc porazil. Jenže po dvou letech se vrátila a boj o život se opakoval. Během let se situace opakovala a Jiří Dědeček vyzkoušel snad všechny známé možnosti léčby. Při tom všem však odmítal rezignovat na svůj běžný život.



„Akorát jsem přestal s prostopášným pitím. Ne že bych moc chlastal, ale občas mi to dělalo radost, tak jsem skoro přestal pít a asi na deset let jsem se stal vegetariánem,“ vyprávěl Dědeček na ČT v pořadu 13. komnata. Tam se také svěřil, že časem se začal poohlížet také po alternativní medicíně, vždy ale však po konzultaci s klasickými doktory.


Dědeček má štěstí, že jeho lékař a zároveň kamarád, který se specializuje na alternativní medicínu, je vystudovaný doktor a bývalý neurolog. Prý tedy ví, co svým pacientům dává a proč. A zároveň ho v žádném případě neodrazuje od léčby klasické. A vypadá to, že zatím neobvyklá léčba pomáhá. „Léčí mě jmelím. Starou keltskou rostlinou, která svým jedem posiluje obranyschopnost,“ překvapil Dědeček, který i přes 15 let trvající s boj rakovinou žije stejný život jako dřív.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.