Vendula Svobodová: Strach o Kubíka - Únos?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vendula Svobodová: Strach o Kubíka - Únos?!

PRAHA – Vdovu po skladateli Karlu Svobodovi (†68) Vendulu Svobodovou (35) ničí strašlivý strach! Bojí se, že někdo plánuje únos jejího jediného syna Jakuba (1,5)!


Zvažuje, že pro něj najme ochranku

„Okolo nás se dějí zvláštní věci a bojím se o zdraví nás obou. Někdo má pocit, že Jakub má hodně peněz, a tak se bojím, že by se mu mohlo něco stát. Ano, mám velký strach! A domnívám se, že oprávněný,“ svěřila se Vendula. Dokonce se proslýchá, že chce malému Kubíkovi pořídit ozbrojenou ochranku!

Skutečně hrozí Jakubovi Svobodovi únos? „Je to možné. Jakub Svoboda je z hlediska únosců potenciálně velmi zajímavý cíl. Je z bohaté rodiny a zároveň není nijak zvlášť chráněn,“ řekl deníku Aha! jeden z expertů na bezpečnost. To si zřejmě velmi dobře uvědomuje i Vendula. Dokonce tvrdí, že její obavy z únosu jsou oprávněné. Z čeho tak usuzuje, ale prozradit nechce. Ani to, zda se se svými obavami svěřila policii. Pouze říká: „O Jakubovi se už mluví jako o multimilionáři, a přitom nic nemá. Dědictví je pořád ještě v rukou právníků. Vůbec nic ještě nebylo určeno,“ zlobí se Svobodová.

Jenže dědické řízení by mělo být během pár měsíců vyřízené. A z malého Kubíka se pak multimilionář skutečně stane. Až do jeho osmnáctin ovšem bude jeho podíl, který se odhaduje v řádu desítek až stovek milionů korun, spravovat soudem určený opatrovník. Kliknutím zvětšeteJeho nevlastní bratr Petr Svoboda (25) chce každopádně zabránit tomu, aby se o Kubíkovy peníze starala sama Vendula. „Chtěl bych, aby jeho podíl byl spravován nezávislou osobou. Aby prospěch z tohoto majetku náležel v budoucnu výhradně mému bráškovi,“ napsal Petr nedávno v otevřeném dopise.

Vendula sice tvrdí, že představu o výši dědictví pro sebe a Kubíka zatím nemá, protože spousta věcí ještě není dohledána, přesto se ale proslýchá, že chce svému malému synkovi pořídit ochranku. „Tady ještě existu-je přesvědčení, že ochranku má jen ten, kdo se bojí, protože něco provedl. Na Západě je ale zcela normální, že děti bohatých rodičů jsou takovým způsobem chráněny,“ dodává zaměstnanec jedné tuzemské bezpečnostní agentury. Možná právě jejích služeb Vendula Svobodová pro svého syna brzo využije.


Autor: Ivoš Novák
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.