Milan Lasica o svatbě z donucení: Vyfoukl krásku Abrhámovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Milan Lasica o svatbě z donucení: Vyfoukl krásku Abrhámovi!

Herec Milan Lasica se poprvé oženil a prý ani nevěděl proč.
Herec Milan Lasica se poprvé oženil a prý ani nevěděl proč.

Slovenský humorista Milan Lasica (74) nepřestává překvapovat. Může za to nová kniha rozhovorů Všechno o mém otci, které s ním vedla jeho dcera Hana. Kromě pohnutého dětství, kdy herec trpěl rodinnými neshodami i chováním své maminky, promluvil Lasica o zvláštní kapitole jeho života v době prvního manželství.

Milan Lasica se poprvé oženil, když mu bylo pouhých 22 let, což je z pohledu dnešních zvyků poměrně brzy. Ale ono to bylo brzy i na mladého chlapce, který moc nevěděl, co se děje. Jeho první manželkou se stala atraktivní herečka Zora Kolínska (†60). "Vlastně jsem se nechtěl ženit, ale styděl jsem se to říct," popisuje tragikomickou lapálii herec. 


Na ženění se prý cítil příliš mladý, zároveň mu však připadlo neslušné se ze všeho vyvléknout. Na okolnosti svatby vzpomíná také bratr herečky Ctibor, který dělal Lasicovi a Satinskému jednu dobu manažera. Ten to však vidí trochu jinak. "Velmi ji chtěl, byl do ní zamilovaný. Ze začátku Zora nejevila velký zájem, ale jeho dvoření přijímala. Byl natolik vytrvalý, že ji nakonec přesvědčil svým intelektem, kterého si na něm považovala především," říká bratr dnes již zesnulé zpěvačky a herečky pro Čas.sk.
V den, kdy se dvojice vzala, měla Zora promoci a bylo jí 21 let. Lasica však nebyl jediným nápadníkem Kolínské, ucházel se o ni také Josef Abrhám (75), který v té době v Bratislavě studoval. Nicméně neuspěl. Nakonec spolu pár vydržel deset let, i když manželství bylo bezdětné. Lasica ve své knize říká, že děti nechtěl: "Ona by asi chtěla, ale nejsem si jistý." Podle Ctibora Kolínského si děti přála, ale až po třicítce. Po rozvodu v roce 1972 si Zora začala s Jurajem Kukurou, ale to už je zase jiný příběh...



Přečtěte si
pelagie
28. 11. 2015 • 12:07

Už v 21 promoci ??? Do jaké VŠ chodila ??

eisenbieger
25. 12. 2014 • 09:21

lasica mel velkyho a to zensky zajima

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.