Herečka Ivana Buková (†44): V seriálu si vystrojila vlastní pohřeb! Pak ji dostala rakovina... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herečka Ivana Buková (†44): V seriálu si vystrojila vlastní pohřeb! Pak ji dostala rakovina...

Buková si sama zprodukovala v seriálu pohřeb, ten skutečný měla o dva roky později.
Buková si sama zprodukovala v seriálu pohřeb, ten skutečný měla o dva roky později. (Foto TV Barrandov, ara)

Život je jeden velký paradox. Zesnulá herečka Ivana Buková (†44) trpěla dlouhá léta bolestmi kvůli rakovině, přesto stále pracovala. Režiséři ji automaticky obsazovali do rolí pacientek nebo umírajících žen - z obavy, že se nedožije konce natáčení...

„Roli učitelky Fišerové jsem Ivaně Bukové psal na tělo. Věděl jsem, že je těžce nemocná, a proto jsme se domluvili na tom, že její role bude uzavřená,“ prozradil deníku Aha! autor a režisér Bastardů Tomáš Magnusek (30). „Ivana byla velmi nedoceněná herečka, hrála skvěle, ale za svůj krátký život nedostala mnoho příležitostí. Často na ni myslím, to ona mě uvedla do světa filmu...,“ dodává smutným hlasem.

V době natáčení už měla závažné zdravotní problémy a věděla, že zemře. Říkala, že to má za pár. Lékaři jí dávali pár měsíců života, na natáčení chodila někdy i se zavedenou kanylou s léky a byla nejednou hospitalizovaná. Přežila pak sice ještě dva roky, ale už ve velmi špatném zdravotním stavu.

Pohřeb se točil v dubnu 2010, herečka zemřela v červenci 2012. Její manžel, frontman kapely Krucipüsk Tomáš Hajíček (47), v seriálu také hraje. Natáčení smuteční scény brali oba s černým humorem. „Ivana si z toho tenkrát dělala srandu, že to měla pěkný. Svou nemoc brala jako součást života a i když v té době už musela mít bolesti, snažila se nedat na sobě nic znát,“ tvrdí zdroj ze štábu.


Pohřeb učitelky Fišerové v seriálu Bastardi uvidíte večer na TV Barrandov.



Autor:  kl

Přečtěte si
soltero1
9. 10. 2014 • 21:39

Souhlas. Mě nastávala ve chvíli, kdy prohlásila, ze potřebují novou sedačku, ze na ni nemají love a ze čekala, ze ji to někdo za sponzoruje. Nas.rat...

eremita
1. 10. 2014 • 23:16

O panu manželovi se nějak nehovoří jako o pomocníkovi. Asi už má lukrativní flek a svojí pílí zabezpečuje početnou rodinu. No, je trochu zvláštní, počít dalšího potomka, když rodiče nemohou zaručit finanční zázemí, a to ještě netušili, že jich bude pět. Nadávat na nedostatečnou pomoc umí každý, vážit si jí paní nedokáže nebo nechce. Mají hodně výhod, na které jim z daní připlácíme. Opravdu není VIP. Jen mnohonásobná matka. Je to málo nebo moc?

vuhp
1. 10. 2014 • 13:09

Kiňová by chtěla , aby pečovatelkou byla její matka..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.