Zpěvačka Helena Vondráčková si vyrazila medaili se svým portrétem! Co na ni říkáte? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zpěvačka Helena Vondráčková si vyrazila medaili se svým portrétem! Co na ni říkáte?

Nová pamětní medaile Heleny Vondráčkové.
Nová pamětní medaile Heleny Vondráčkové. (ČTK)

Zpěvačka Helena Vondráčková si dnes v mincovně v Jablonci nad Nisou vyrazila první zlaťák s vlastním portrétem a také ho sama pokřtila. Podobné pocty se dostalo i jiným osobnostem, Vondráčková je ale první dámou české pop music vyobrazenou na pamětní medaili.

Autorem předlohy medaile je designér Jaroslav Bejvl. Motiv si vybrala zpěvačka sama. Na medaili jsou dva její portréty - na lícní straně je civilní portrét, rubovou zdobí podobizna z pohádky Šíleně smutná princezna. "To jsem si přála," řekla sedmašedesátiletá zpěvačka. Tato pohádka si i několik desetiletí od svého vzniku stále získává nové příznivce. "Generace po generaci zase přijímá tuto, myslím, velmi krásnou záležitost Bořivoje Zemana," uvedla Vondráčková.

„Vyrazit si vlastnoručně svou první medaili byl pro mě opravdu zážitek. Potěšilo mě, že má medaile je v něčem unikát, a to že jako jediná nese portrét z obou stran, výsledku práce autora si velmi cením,“ řekla po ražbě Helena, která letos slaví 50 let na české popové scéně.

Nápad, aby v rámci tohoto výročí putovala na trh medaile s portrétem Vondráčková, dostala agentura VIP osobnosti. „Bylo pro mě potěšením, že tak úžasný člověk a profesionálka, jakým je Helena, můj návrh přijala,“ řekla Alena Hájková majitelka agentury.   

Zpěvačka si mezi tím v mincovně prohlédla výrobu medailí a mincí od předlohy až po samotnou ražbu. "Obdivuji všechny, kdo tady dělají. To je mravenčí práce," pochválila zaměstnance České mincovny Helena.

Mincovna razí 100 zlatých medailí o hmotnosti jedné troyské unce (31,1 gramu), které se budou prodávat za zhruba 50 000 korun. V nabídce bude i 250 půluncových zlatých medailí za 25 000 korun a 1000 stříbrných za asi 2000 korun.

Anketa

Líbí se vám medaile Heleny Vondráčkové?
Celkem 1595 hlasujících

Obsáhlou reportáž pro vás připravujeme do Nedělního Aha!



Přečtěte si
diodaa
6. 4. 2015 • 21:28

Zřejmě by se ráda zpěvačka zvititelnila, málo je vidět v současnosti na veřejnosti. Škoda že nezůstala povahově taková jako když byla mladší. Její písničky se celkem dobře poslouchají, a některé jsou i moc hezké. Těmi soudními tahanicemi si u fanoušků hodně poškodila svůj profil. Ani nový vztah jí nepomohl, spíše naopak. Medaili si samozřejmě nekoupím. Mám jeji fotografie které jsou součástí gramofonových desek. Byla to ale krásná žena, to se musí nechat.

dandova
27. 8. 2014 • 12:53

Nikde jí na té minci nevidím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.