Zkažený narozeninový týden: Mišíkův útok na Gotta i Svobodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zkažený narozeninový týden: Mišíkův útok na Gotta i Svobodu!

Karel Gott
Karel Gott (Foto Aha! – Jaroslav Legner, archiv Karla Gotta, ara)

Servítky si opravdu nebere! Rockový zpěvák a kytarista Vladimír Mišík (67) se tvrdě opřel do jubilanta Karla Gotta (75) a hitmakerů Karla Svobody (†68) a Michala Davida (54). Odmítá totiž, aby jeho syn Adam (17) hrál podobnou hudbu.

„V době našeho mládí jsme jako pravověrní bigbíťáci samozřejmě považovali Gottovy písničky od Karla Svobody za nebetyčné sr*čky,“ vyjádřil se Mišík na adresu svých kolegů. „Ale to jen dokládá, že hudební i lidská tolerance přichází až s věkem...,“ snažil se zmírnit svá slova. Zřejmě mu došlo, že přestřelil.

Na texty písní zesnulého Svobody si totiž vzpomene snad kdokoliv i o půlnoci. Kdežto jeho texty, ač Mišík patří mezi úspěšné a uznávané rockery, by v paměti každý lovil jen velice ztěžka.


Nit Mišík nenechal suchou ani na dalším hitmakerovi. Debutová písnička jeho mladšího syna Adama, který se díky ní stal objevem roku v anketě Český slavík 2013 a je idolem mnoha dospívajících dívek, je pro Vladimíra Mišíka zřejmě těžko skousnutelný oříšek.
„Táta mi kladl na srdce, abych se snažil dělat věci pořádně, jinak že skončím jako nějaký diskotékový hráč,“ svěřil Adam v rozhovoru pro časopis Instinkt. Otec Vladimír však obratem jasně upřesnil, jakého hráče myslí: „Neřekl jsem nějaký diskotékový hráč, ale jako Michal David!“ Hrdý muzikant
V říjnu 2013 odmítl Vladimír Mišík převzít státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. Prý jako výraz nespokojenosti s jeho rozhodnutími z poslední doby.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.