Lipský sebral roli Sovákovi: Kvůli Schmitzerově nehodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lipský sebral roli Sovákovi: Kvůli Schmitzerově nehodě!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nečekaně osud zamíchal kartami během natáčení filmu Fešák Hubert. Legendární postavičku podvodného komorníka máme spojenou s Lubomírem Lipským (91). Přitom nechybělo mnoho a hrál ho Jiří Sovák (†79).

Sováka sebrala autonehoda

K jedné personální rošádě těsně před natáčením přece jenom došlo. Postavu komorníka France měl původně hrát Jiří Sovák. Na poslední chvíli se ale kvůli nemoci omluvil a nahradil ho Lubomír Lipský. V kuolárech se ovšem mluvilo o tom, že důvod byl jiný. „Bylo to krátce potom, co Sovákův syn Jiří Schmitzer za volantem nešťastně zabil člověka. Jirku to tak sebralo, že prostě nebyl schopný hrát,“ práskl jeden z pamětníků.

Zajímavosti z filmu

*Zora Ulla Keslerová alias Růža, které propůjčila hlas Eva Hudečková, byla v té době manželkou Petra Hapky. Ten k filmu složil hudbu.

*Pavel Zedníček si funebráka zahrál ještě jednou, a sice ve filmu Konec básníků v Čechách (1993). Petr Kostka detektiva zase v seriálu Četnické humoresky (2000).

*Natáčelo se v Praze na Žižkově, v Karlíně, Rudolfinu a okolí Lipanské ulice.

Přečtěte si
ivoadler
5. 7. 2014 • 15:31

To je opravdu žhavá informace, taková archivní! Ale co, i takové informace jsou třeba.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.