Gott v hledáčku tajných služeb: Vydírali ho sexuálními skandály! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Gott v hledáčku tajných služeb: Vydírali ho sexuálními skandály!

Karel Gott měl podle vyšetřovacího spisu STB trpět sexuální úchylkou.
Karel Gott měl podle vyšetřovacího spisu STB trpět sexuální úchylkou. (Foto: Foto: Facebook Karla Gotta, Archiv bezpečnostních složek, koláž Ahaonline.cz)

Když se v roce 1971 rozhodla jediná opravdová československá star emigrovat do Západního Německa spolu s bratry Štaidlovými, strhla se kolem osoby Karla Gotta hotová mela na mezinárodní politické úrovni. Německý deník Bild přinesl zajímavé informace, které v té době o zpěvákovi sbírala východoněmecká tajná policie Stasi napojená na stejně neblaze proslulou STB.

Ostře sledovaný Karel

Gott byl evidován ve složce o 150 stranách pod archivačním číslem 0138/71 a je dokumentem potvrzujícím, jak úzké vztahy mezi Stasi a STB fungovaly. Komunističtí fízlové sledovali pokusy československé strany dostat "božského Karla" zpátky domů. Když se po vypršení platnosti víza v červenci 1971 nevrátil, následovala šťára v Jevanech a výslechy rodičů Marie a Karla. "Bude nutné připomenout, že Gott svým postupem dovedl k trestné činnosti i své rodiče, kteří převodem majetku a finančních částek se prakticky dopustili trestného činu nadržování…," psalo se ve spisu STB. Bolševici věděli, že Gott se bez problému na Západě uživí, vždyť i tam měl koncerty vyprodané.


Husák zasáhl v zájmu ČSSR

Do celé šlamastyky se nakonec vložil "normalizační guru" Gustáv Husák, který přislíbil Gottovi beztrestnost. Emigrací slavného zpěváka by neutrpěla jen socialistická propaganda, ale i nemalé devizové příjmy, které Karel zajišťoval. V klidu se mohl rovnat se slušně rozjetou exportní továrnou. "Lze stěží stanovit negativní dopad pro ČSSR na neplnění smluvních závazků se zahraničím pro nepřítomnost Karla Gotta," referovali estébáci ve spisu vedeném proti zpěvákovi. Jedním ze způsobů, jak komunisté na Gotta měli tlačit, byly výhrůžky veřejnou diskreditací za pomoci zveřejnění údajných sexuálních afér plzeňského rodáka. O co mohlo jít?
Perverzní orgie a exhibicionismus

Karel Gott byl idolem několika generací žen nejenom v tehdejším Československu, tudíž by bylo bláhové si myslet, že žil jako klášterní mnich. Vždyť mu ty nejkrásnější ženy po celé Evropě doslova lezly do postele. Nikoli náhodou prožil Mistr většinu života jako svobodný mládenec. Manželství by mu u fanynek spíše uškodilo, tak proč si přidělávat vrásky?
Gott se měl údajně hlásit k sado-masochistickým praktikám, ale skutečnou bombou v rukách aparátčíků mohla být údajná exhibicionistická epizoda, která se odehrála v tramvaji. Karel se prý veřejně chlubil se svým "Karlíkem" a zasáhnout musela dokonce Veřejná bezpečnost. Od té doby někteří idolu ženských srdcí přezdívaly Čuňas. Celou událost Gott vysvětloval jako náhlou nepotlačitelnou touhu.
Skrývaná homosexualita

Téma Karel a muži přicházelo vždy na přetřes ve vlnách. To, co se dnes jeví jako společensky běžný jev, bylo za totality bráno jako psychická deviace, kterou je třeba léčit. Gott, byl vždy v homosexuální komunitě populární a nikdy se netajil svým přátelstvím s některými gayi. I to se tajným službám hodilo do krámu. Pověst přinejmenším bisexuála měla za následek ještě začátkem 90. let lehký skandál v německé televizi, kde byl Mistr za lásku s muži pranýřován.



Přečtěte si
strng
27. 7. 2023 • 22:04

Že Gott vlezl doslova na všechno je stará pravda.Bylo to promiskuitni cune. A nejenom on ale Štaidl,Svoboda také.

janapi
12. 7. 2014 • 14:25

Karel měl vyděláno tolik-že si od něj mohla naše republika půjčovat! Vždyť to byl přímo stranický úkol Husáka-Karla znovu vrátit do ČSSR. Jeho devizový přínos pro stát byl větší než od tehdejšího ČKD!

janapi
12. 7. 2014 • 14:20

To jsi si trochu popletl osoby- v TV zaperlil na jakémsi sjezdu Milouš Jakeš. Připletl tam i Zagorovou a smotal bojlery s brojlery.

nafta
24. 6. 2014 • 21:04

Ja si pamätám ako Husák perlil v TV, že takých spevákov ako je Gott máme tisíce.

prroud
24. 6. 2014 • 12:41

mandate sakra kolik ti je? Starej aspon trochu schopnej se zkusenostma mladyho VZDYCKY v posteli prevalcuje)))))))))))))),normalni vec,ale nastesti to jen o posteli a tom co se v ni deje nejni,jen u tech hodne mladejch a jeste hloupejch,kdyz jim to nezastydne)))))))).Neznas to porekadlo,ze co "neusoulozim" to uvalim?A presne tohle mlady neumej

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.