Konec seriálu První republika: Nechutný útok na Plánkovou, kvůli erotice má vrásky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Konec seriálu První republika: Nechutný útok na Plánkovou, kvůli erotice má vrásky!

Markéta Plánková coby Klára Valentová.
Markéta Plánková coby Klára Valentová. (Foto pro Aha! – ČT)

Kvůli První republice dala vale Ordinaci. A teď, po odvysílání posledního dílu první série, se na její hlavu snesla vlna kritiky! Diváci Markétě Plánkové (36) vyčítají, že se jako Klára Valentová málo smála.

„Mně třeba lidi vytýkají na ulici, že se málo směju. Ale to k té postavě patří. Ženy byly ušlápnutější, byly konzervativnější, chodily narovnané. Takže tam určitá distingovanost byla. A tu se tam snažíme dávat,“ vysvětlila herečka. Utrápený výraz, který musí hrát, aby byla její postava pro diváky uvěřitelná, si dokonce pojmenovala. „Výrazem mrtvá ryba dokazujeme takovou tu podřadnou roli ženy,“ říká Plánková s úsměvem.


Přesto si  výpravnou rodinnou ságu nemůže vynachválit. „Myslím, že je to velmi vizuálně zdařilé dílo. Jediný seriál, který je u nás k vidění v takovémhle obalu a myslím, že se to všem hrálo dobře, i když to bylo hektické a náročné,“ svěřila se Plánková, pro kterou je Klára Valentová vysněnou rolí. Vrásky kvůli erotice!
Vrásky na čele jí přidělávaly spíš milostné scény, kterých měla se svým hereckým partnerem Jánem Koleníkem (34) hned několik. „Já obecně to nemám ráda. To je pro mě nejhorší natáčení obecně. Je to takový jako odhalování sebe nejen ve fyzickém smyslu, ale odhaluji se tam i psychicky. Nemám to ráda,“ říká herečka.

7 zajímavosti z První republiky!

* Celkem 35 kartoték do živnobanky se našlo v dezolátním stavu v antikvariátu. Jejich renovace zabrala 3 dny a noci!

* Auto právníka Benoniho (P. Kříž) bylo opatřeno stejnou poznávací značkou, jakou měl prvorepublikový advokát z Vinohrad.

* Obraz Léblových se dodělával před první klapkou. Kvůli nátěru, který způsobil efektní popraskaní, byl na natáčení ještě mokrý.

* Nejnáročnější bojové scény z prvního dílu seriálu se točily loni v létě v tropických vedrech. Ve stínu bylo 40 stupňů Celsia!

* Na bojové scény dostal Ján Koleník malé boty. „Slezl mi nehet. Až po roce dosáhl původní délky,“ svěřil Vladimír Valenta.

* Kočárek Magdalény Valentové (Veronika Nová), ve kterém vozila syna Henryho, byl zapůjčený z kutnohorského muzea.

* Při každém natáčení před vilou Valentových musel štáb vysypat pískem asfaltovou komunikaci. A pak ho zase odstraňovat!



Přečtěte si
cozumel
16. 6. 2014 • 15:59

Já to nesledovala, ale co jsem sledovala, moc hezké ani dobové mi ty kostýmy nepřipadaly

vuhp
16. 6. 2014 • 11:06

Serial se mi moc líbil.Uvítala bych i nějaký další serial z doby první republiky , mohl by být víc pohodový.

tenerife
15. 6. 2014 • 19:05

Moc se nám seriál líbil,opravdu jsme se na něj těšili, Martkétu Plánkovou a Veroniku Architevu vybrali dobře.

lokii
15. 6. 2014 • 17:28

Moc hezky natoceny serial - napinavy dej, hezke kostymy I vsechno ostatni te dobe odpovidajici a prijemne herecke vykony vsech, kteri role ztvarnili. Uz se tesim na dalsi serii.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.