Vlasta Peterková z Počátků: Kariéru mi ničil alkohol! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vlasta Peterková z Počátků: Kariéru mi ničil alkohol!

Vlasta Peterková
Vlasta Peterková  (Foto archiv TV Nova)

 Spolužačka a kamarádka Hany Zagorové (67) Vlasta Peterková (67) měla svou hereckou kariéru pěkně našlápnutou. Pak ale přišla osudová láska a Vlasta kvůli ní obětovala role. Blanche z Doktorů z Počátků jí tak spadla přímo z nebe.

Vlasta má syna Ondřeje s prvním manželem hercem Jaroslavem Kaňkovským (69). Rozvedli se a Vlasta se bláznivě zamilovala. Obětovala kariéru, žila jen pro lásku. Jenže se ukázalo, že její vyvolený příliš holduje alkoholu. „Nechci se k tomu vracet. Bylo to těžké období a jsem ráda, že je za mnou. Role Blanche v Počátkách mi všechno vynahrazuje,“ přiznává Peterková.

Podle herečky je seriálová manželka Zdeňka Žáka (62) úžasná postava. „Zdolává překážky, bojuje. Je mi tím nesmírně blízká,“ tvrdí herečka. „Chce udržet rodinu, řeší svůj život, není pasivní. Možná se zdála divákům zpočátku trochu černobílá, ale teď už se projevila a jde vlastní cestou,“ pochvaluje si Peterková. Ona sama je po letech komplikovaného vztahu sama. Syn je už dospělý.

„Role Blanche mi pronikla do života. Beru všechny ze seriálu jako svou novou rodinu. Já to tak prostě mám,“ přiznává herečka. „Trávím na natáčení hodně času. Jsem spokojená, protože se Zdeňkem Žákem se báječně hraje. Je to přemýšlivý kolega, vnáší pokaždé do role něco ze sebe. Je to zadostiučinění po všech těch letech, kdy jsem stála trochu stranou,“ říká s úlevou Peterková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.