Tři dny od pohřbu Rychtář ničí pozůstalost! Dělá to Arturovi naschvál?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tři dny od pohřbu Rychtář ničí pozůstalost! Dělá to Arturovi naschvál?!

Pomyslel vůbec Rychtář na to, že by si chtěl Artur nechat na mámu nějakou památku?
Pomyslel vůbec Rychtář na to, že by si chtěl Artur nechat na mámu nějakou památku? (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, Roman Souček, Slávka Červená, reprofoto TV Pětka, ara)

Nikomu nedám nic! Heslo, kterým se zřejmě řídí vdovec Josef Rychtář (56) po sebevraždě Ivety Bartošové (†48). I po smrti ji chce mít jen pro sebe. Než se o její věci s někým dělit, raději vše spálí. Dělá to snad zpěvaččinu synovi naschvál? Artur (17) i matka Svatava (74) se ale mohou bránit. Soudní cestou!

„Jsem rozhodnutý veškeré oblečení, šaty a boty po Ivetce odvézt a po uplynutí piety zapálit a zničit,“ šokoval svým prohlášením ve VIP zprávách Rychtář.
Protože Bartošová byla celý život zpěvačka, která stále někde vystupovala, její šatník v ložnici byl opravdu velký. A proto, aby měla o věcech přehled, neměla oblečení ani ve skříních. „To jsou vyřazené regály z obchodů. A Pepa byl tak úžasný, že mi je přivezl. Je to výhoda, že všechno vidím,“ okomentovala Iveta svůj módní ráj před dvěma roky ve svém pořadu na TV Pětka.

Když se Rychtář nechal slyšet, že Ivetiny věci nekompromisně spálí, ani na chvíli přitom nejspíš nemyslel na to, že by si její nejbližší – především matka a syn – možná rádi něco z toho nechali na památku. A podle zákona by na to měli i právo!

Mohl by i za mříže
Podle právníků totiž pozůstalost po Ivetě Rychtář zničit nesmí! Patří do soupisu majetku, který se bude dělit mezi pozůstalé. „Nikdo nemá právo nyní tyto věci ničit. Pokud by došlo k jejich poškození, mohli by mít ostatní pozůstalí po Ivetě Bartošové nárok na náhradu škody,“ řekl Aha! právník Jaroslav Ortman. Ti by ho tedy mohli zažalovat a spor o Ivetiny věci by tak řešil i soud.


„Pozůstalí by museli prokázat hodnotu zničených předmětů. Pokud by se jednalo o věci s hodnotou nad pět tisíc korun, může jít i o trestný čin poškození cizí věci. Předpokládám ale, že by se u soudu Rychtář bránil tím, že jednal v afektu,“ dodal advokát. Pokud by se mu to přičetlo k »flastru« za fyzické napadení exmanželky Dariny, mohl by se ovšem Josef Rychtář dostat i za mříže. Co také patří do dědictví
Součástí dědictví jsou podle právníka Josefa Lžičaře i písemnosti, které po sobě zpěvačka zanechala. Může jít o texty k písním, Ivetiny poznámky nebo i rozepsaná autobiografie, kterou prý Bartošová začala před lety psát. „Na písemnosti se vztahuje autorské právo,“ objasnil právník.

Módní kousek se smutným příběhem!
V Ivetině šatníku se nacházely ale i takové kousky, které jsou spojené s hrůznými zážitky. Černý svetr lemovaný umělou kožešinou oblékla na vystoupení jen pár dní po nezdařené sebevraždě v roce 2006. Rukávy měly zakrýt stopy po podřezaných žílách. „Schválně jsme s Ivetou vybíraly vršek s dlouhými rukávy a kožešinou na konci, aby jizvy nebyly vidět. Ona potom ale při tom zpívání začala ruce dávat nahoru a já viděla, jak na ně míří fotografové. Zoufale jsem se jí to před pódiem snažila naznačit. Marně. Druhý den ráno to bylo ve všech novinách,“ zavzpomínala na nešťastnou událost zpěvaččina chůva Golda.



Přečtěte si
hejhej
17. 5. 2014 • 20:22

rentierskej:

londynskypes
17. 5. 2014 • 12:37

b.r..s.a.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.