Největší a nejluxusnější plavidlo na světě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Největší a nejluxusnější plavidlo na světě

Největší a nejluxusnější plavidlo - Svododa moří
Největší a nejluxusnější plavidlo - Svododa moří

HAMBURK – Kotvy zvednout! Vítejte na »Svobodě moří« – na nové největší a nejluxusnější lodi světa.

Kotvy zvednout! Vítejte na »Svobodě moří« – na nové největší a nejluxusnější lodi světa.
Obr oceánů a jeho rekordy:
Délka:
339 metrů
Šířka: 56 metrů
Počet palub: 18
Počet kabin: 1800
Počet pasažérů: 4370
Gigantické: Motor, který kolos pohání, má výkon 100 000 koní. Po moři může jet rychlostí až 40 km/h. A celé to řídí jeden jediný kapitán William S. Wright pouhým joystickem – jako kdyby hrál nějakou hru!

Nové plovoucí město je i obřím zábavným parkem pro pasažéry. Na palubě naleznete dráhu na bruslení, lezeckou stěnu či devíti jamkové golfové hřiště. Nezbytností na palubě je i bazén. Na této lodi jich najdete hned několik. Některé s umělým vlnobitím, další s vodopádem a na některých se dá i surfovat. Největším lákadlem ale bude bazén s přímým výhledem na moře.Kde tuto loď můžete potkat? Jejím revírem je Karibik a kotvit bude na floridském Miami. Ale od 17. – 25. dubna máte možnost si Svobodu moří prohlédnout třeba v hamburské loděnici firmy Blohm & Voss, kde probíhá její poslední pulírování, než vypluje na svou první velkou plavbu.

Vířivka s výhledem na moře

Jako obří balkon visí z lodi čtyři metry za lodním zábradlím obří vířivka (nachází se na obou stranách 11. paluby ve výšce 34 metrů). Panoramatická skla umožňují svobodný výhled na moře a oblohu.


Plout a lézt

Za komínem je velká lezecká stěna. Svoboda moří je jediná loď, která něco takového má na palubě. Stěna je 13 metrů vysoká a 13 metrů široká a dá se po ní lézt 11 možnými cestami s různými obtížemi.


Plout a surfovat

Deset až dvanáct metrů dlouhý bazén na zádi horní paluby je vybavený dvěma pumpami. Ty sají výkonem 85 koní jeden kubík vody za sekundu do nádrže, která vytéká na šikmou plochu. A hned můžete surfovat!


Autor: (INT, end)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.