Švormová prosí scenáristy: Radši na dovolenou než na smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Švormová prosí scenáristy: Radši na dovolenou než na smrt!

Libuše Švormová hraje v Cestách tetičku mafiána Záviše (I. Jiřík).
Libuše Švormová hraje v Cestách tetičku mafiána Záviše (I. Jiřík). (Foto FTV Prima, ara)

Zastoupila zraněnou kolegyni a nyní se bojí, že zemře. Libuše Švormová (78) dostala v Cestách domů roli tetičky Ester, kterou měla původně hrát Jana Štěpánková (79).

Herečka o smrti nerada mluví a nechce ji ani hrát. „Hrozně nerada umírám – ať už na jevišti, ve filmu, nebo v seriálu. To už ať mě raději scenáristé pošlou někam na dovolenou,“ usmívá se herečka.


Může být ale klidná. V Cestách její Ester zatím opravdu nic nehrozí. „Nevím o tom, že by měla postava umřít,“ potvrdil deníku Aha! režisér Jiří Adamec (66). Naopak. Jak se děj nyní točí kolem Esterčina synovce, mafiána Záviše v podání Ivana Jiříka (52), vrátí se do děje i jeho teta. „Ona nechce uvěřit tomu, že by byl Záviš darebák. Věří v jeho nevinu, i když se smyčka pomalu utahuje,“ prozradil mluvčí seriálu Josef Ducký.

Bezdětná z lásky
Libuše Švormová žila dlouhá léta s ženatým scenáristou a spisovatelem Janem Otčenáškem (†55). Ten děti měl a Libuše se jich vzdala. Otčenášek zemřel předčasně v roce 1979. Herečka o tři roky později potkala svého současného manžela Jana Pateru (60), který je o 18 let mladší. Na děti už ale bylo pozdě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.