Slavoman Rychtář: Zhehodnotil dopis pro Artura, kašle na pietu a užívá si zájem médií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Slavoman Rychtář: Zhehodnotil dopis pro Artura, kašle na pietu a užívá si zájem médií!

Josef Rychtář toho od sebevraždy své ženy stihnul opravdu hodně...
Josef Rychtář toho od sebevraždy své ženy stihnul opravdu hodně... (Foto Aha! – Martin Hurda, Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Martin Pekárek)

Blázinec, nadávky, pláč na kolejích, rvačky, pak brzy ráno pivní žízeň. Tolik protichůdných emocí by do tří dnů sotva nacpal i ten nejlepší herec. Ale vypadá to, že smutný odchod Ivety Bartošové (†48) stvořil novou hvězdu. Až se vyřeší vše od pohřbu po dědictví, možná se česká divadla poperou o jejího manžela Josefa Rychtáře (56)!

UHŘÍNĚVES, ÚTERÝ, 16:50

Role: blázen

I na Shakespearova Hamleta by si mohl troufnout Rychtář, kterého brzy po zjištění, že se jeho manželka odhodlala k zoufalému činu, odvezla záchranka do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Prý měl psychotický záchvat. Asi dost krátký. Venku byl během hodiny, po psychických potížích nebylo ani stopy a s vyrovnanou tváří jel domů do Uhříněvsi hrát dál.

UHŘÍNĚVES, ÚTERÝ, 17:40

Role: padělatel

Co doma? Zapálit doutníček, popadnout poslední věci, co po sobě Iveta zanechala, a ukazovat je čekajícím novinářům a fotografům. Zároveň je však také napadat za to, že příběh jeho ženy vůbec sledovali. A tady Rychtář pózuje s dopisem na rozloučenou pro Ivetina syna Artura (17). Vidíte to datum vpravo nahoře? To tam vlastnoručně a nemotorně připsal fixem jiné barvy a přiznal se k tomu až po dvou dnech.


UHŘÍNĚVES, ÚTERÝ, 19:00

Role: uplakaný muž

Smrt blízké osoby, hlavně sebevražda, je otřesná záležitost, která k slzám dožene i toho největšího chlapáka. Je ale v lidské nátuře se hroutit v soukromí či společnosti nejbližších. Rychtář to má holt jinak. Se svíčkou se utíkal teatrálně sklánět nad kolejemi, kde Iveta vydechla naposledy. Jak jinak než ve společnosti médií, o níž si takovýmhle chováním nepřímo říkal.

UHŘÍNĚVES, ÚTERÝ, 20:50

Role: celebrita

„Na Ivetu nikdy nezapomenu, zažili jsme spolu mnoho krásného. Žádné svíčky, žádná lítost, život nevrátí,“ mluvil do mikrofonu televize Nova v živém vstupu Rychtář, který ještě před pár hodinami s lítostí a svíčkou truchlil na kolejích. Tentýž Rychtář, který obviňoval novináře z toho, že se k jeho ženě nechovali hezky. Asi ho zase zlákaly reflektory a blesky fotoaparátů…


UHŘÍNĚVES, ÚTERÝ, 21:00

Role: galerista

I tu nejintimnější věc, kterou po sobě Iveta zanechala, tedy vlastnoručně namalovaný obraz se vzkazem »navždy tvá«, se Rychtář rozhodl nastavit objektivům. A asi se i omlouval, že nemá dopis na rozloučenou adresovaný jemu „Ukradla mi ho kriminální služba bez mého vědomí. Důrazně je žádám, aby mi ho vrátili. Jakmile to udělají, dopis zveřejním,“ řekl.

UHŘÍNĚVES, STŘEDA, 10:40

Role: uplakaný muž REPRÍZA

To se svíčkami a lítostí, které jsou nesmyslné a nikomu život nevrátí, si asi už podruhé rozmyslel. Den po smrti Ivety, tentokrát v kvádru, s bílými růžemi a bílou svíčkou, opět zamířil ke kolejím. Tentýž den šokoval prohlášením, že ji chce pohřbít v bílých šatech hodících se spíše na svatbu než na pohřeb.

UHŘÍNĚVES, STŘEDA, 13:00

Role: rváč

»Macura se porval s Rychtářem« je věta skoro tak stejně častá jako »Dobrý den«. I den po smrti Ivety se Rychtář, podezřelý toho, že ani v jejím případě pro facku nešel daleko, vrátil do své oblíbené role mlátičky. Ivetina největšího obdivovatele Zdeňka Macuru (39) tentokrát zkosil na to, že o Rychtářovi mluvil jako o vrahovi. „Příště ho zabiju,“ procedil mezi zuby vdovec.


UHŘÍNĚVES, ČTVRTEK, 9:30

Role: pivař

„Smutek je převlečená žízeň,“ řekl si asi včera ráno Rychtář a i s doprovodem se vydal pro zlatavý mok ve stylové plastové lahvi. I tohle je role, kterou má zvládnutou po mnoha reprízách. Právě pivo kdysi považoval za klíč k úspěchu v léčení Ivety z alkoholismu. Prý jí ho servíroval namísto vína.



Přečtěte si
londynskypes
3. 5. 2014 • 18:17

Pepane drz se !

ivoadler
3. 5. 2014 • 15:48

Ještě ten funus a z Rychtáře bude zas ten nýmand, jakým vždycky byl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.