Herečka Míla Myslíková: Před smrtí ji o majetek připravila sekta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Míla Myslíková: Před smrtí ji o majetek připravila sekta!

Míla Myslíková se stáhla do ústraní a už se nechtěla ani fotografovat.
Míla Myslíková se stáhla do ústraní a už se nechtěla ani fotografovat. (: ČTK)

Populární herečka Míla Myslíková (†71) strávila poslední roky života sama. Toho využila náboženská sekta Hnutí Grálu a podle jejích přátel ji obrala o všechny úspory…

Mílu Myslíkovou znají její fanoušci z divadla i televizních obrazovek. Dostávala role rázných žen a matek, které řídili chod celé rodiny. Zahrála si v Holkách z porcelánu, komediích Jak utopit doktora Mráčka či Metráček a nezapomenutelná byla také jako maminka medika Štěpána v sériích o Básních.

Sama se však do rodinného života nehnala, vyhovovala jí spíše samota. Poslední roky života trávila s milovanou jezevčicí Bětuškou. Stranila se přátelům a příliš nevycházela z domu. Trpěla zdravotními problémy, měla cukrovku a Parkinsonovu chorobu.

To mohlo přispět k tomu, že začala uvažovat o smrti a zvláště poté, co se stane, až zemře. „Dospěla jsem k poznání, že lidský život je tady na zemi pouze krátkou etapou v celkovém bytí člověka. Věřím na reinkarnaci a život po smrti. Koukám se dopředu a snažím se o těchto věcech dozvědět co nejdřív, abych byla připravená, až se probudím na tom druhém světě. Těším se, protože tady mě to už nebaví,“ prohlásila.

Této situace podle blízkých přátel herečky využila sekta Hnutí Grálu, ke které se herečka připojila, a prý ji obrala o majetek. Herečka zemřela v únoru roku 2005.

Hnutí Grálu

Kromě hry se slovíčky, slibovaní pochopení smyslu života a nekonečné odkazy na různé části učení je složité zjistit, v čem vlastně tkví podstata učení této náboženské sekty. Z jejich stránek vám aspoň přinášíme krátké shrnutí: „Hnutí Grálu má kořeny v 30. letech minulého století a považuje se za volné světonázorové společenství lidí, kteří chtějí žít ve smyslu knihy „Ve světle Pravdy – Poselství Grálu“ od Abd-ru-shina. Není náboženským společenstvím v obvyklém smyslu, ani sektou, spolkem nebo něčím podobným. Poselství Grálu je nadkonfesijní dílo, které se obrací na jednotlivce hledající pravdu, bez ohledu na to, ke kterému vyznání se hlásí.“

Přečtěte si
mandat
30. 4. 2014 • 05:15

Byla moc tlusta.

mandat
30. 4. 2014 • 05:14

Pani Myslikova mela porad problemy s vahou, nikdy nebyla stihla a ani nemela normalni postavu. Musela mit cely zivot zdravotni problemy, na stara kolena totalne zblbla a pochybna sekta toho vyuzila. Bohuzel.

ferdinand6
28. 4. 2014 • 22:27

Ona nemohla mít děti, tak jí pár chlapů opustilo. Je to paradox, přitom to byla taková sexy "samice". Zůstala sama asi trochu zblbla a začal poslouchat sektu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.