Jak si žili herci ze Zemana? Na žranici dvěma vrtulníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak si žili herci ze Zemana? Na žranici dvěma vrtulníky!

Major Zeman
Major Zeman (Foto Aha! – Daniel Černovský, Petr Novotný, Jiří Hadač, ara)

Zatímco Zeman s Blankou si vyrazili na svatební merendu do Karlových Varů vypůjčenou škodovkou, ve skutečnosti se seriálové hvězdy nechaly hostit papaláši v jejich rezidencích. A ještě pro ně létaly helikoptéry!

První »přátelské setkání« se uskutečnilo 2. října 1974 ve vile federálního ministerstva vnitra na pražských Vinohradech. Představitelka Blanky Jaroslava Obermaierová – tehdy jí bylo 28 – tam v neformálním rozhovoru s ministrem Jaromírem Obzinou vyjevila přání zahrát si jednou dívku-rozvědčici. „Soudruh ministr řekl, že to není tak nesplnitelné přání, a kdoví, takový scénář by možná pro ni mohl napsat sám život...,“ cituje Daniel Růžička v knize Major Zeman: Propaganda, nebo krimi?

Další setkání 19. prosince 1974 bylo podle jeho popisu velkolepější. Nejprve na Barrandově proběhla projekce ukázek a pak byli všichni dopraveni dvěma vrtulníky do zámečku ve Starém Hrozňatově u Chebu. Stoly se prohýbaly pod nadívanými pstruhy, dančími kýtami na víně a špikovanými bažanty. Víno, koňak, vodka, ale i pivo a šampaňské tekly proudem! K tanci vyhrávala kapela Pytláků. Druhý den po snídani zase všichni odletěli zpět do Prahy.
Kdo byl ministr Obzina
Po roce 1989 byl Jaromír Obzina (†73) souzen za akci Asanace. Ta měla za úkol v letech 1977 až 1985 násilím a vyhrůžkami donutit chartisty k opuštění republiky. Federální ministr vnitra však zemřel před vynesením rozsudku. Jeho snachou byla bývalá moderátorka, dnes šéfka zpravodajství na Primě Jitka Obzinová (50).

Autor:  jad,tos

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.