»Prokleté dědictví« Vladimíra Železného: Hrál v Zemanovi, nebo ne? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Prokleté dědictví« Vladimíra Železného: Hrál v Zemanovi, nebo ne?

Vladimír Železný
Vladimír Železný (Foto TV Nova, herminapress.cz)

Kolem kultovního seriálu 30 případů majora Zemana koluje dodnes mnoho mýtů. Jedním z nich je, že si v něm jako student zahrál pozdější televizní ředitel Vladimír Železný (69). Ano, ten, který Zemana tolik nenávidí!

Pokud jste se v pátek večer na Barrandově dívali na 17. případ Prokleté dědictví, mohli jste si v úvodu všimnout po boku Jany Paulové (59) mladíka v kapuci, který ve studentské menze říká Ladislavu Mrkvičkovi (75) alias kapitánu Stejskalovi: „Šťastný pořízení, cukrouši!“ Černovlasý student jako by z oka vypadl Vladimíru Železnému.

Jeho jméno sice není v titulcích, ale objevilo se v seznamech Česko-Slovenské filmové databáze (ČSFD). Sám Železný, který vystupoval proti Zemanovi už za dob svého ředitelování na Nově, však svou hereckou účast v Prokletém dědictví popírá. „Do databáze herců na ČSFD někdo připsal jméno Vladimír Železný, přestože s tímhle propagandistickým dílkem nemám nic společného,“ distancoval se ve svém pořadu Volejte řediteli na TV Barrandov. Podle jeho slov došlo k záměně s hercem Michalem Hejným (†41), jehož jedinou větší rolí byl jeden z trojice rošťáků ve Vorlíčkově komedii Dívka na koštěti.

„Osmisekundovou rolí v Majorovi Zemanovi si vysloužil výjezdní doložku. Odjel do USA, nevrátil se, emigroval. Studoval herectví. Byl však gay a v době, kdy prevence na AIDS nebyla ještě vysoká, onemocněl a zemřel,“ připomněl Železný a na obrazovce připil na památku talentovaného herce.

Přečtěte si
zkzkz
2. 8. 2015 • 20:10

z m e t e k

eremita
4. 4. 2014 • 23:13

Než ho sesadily z barrandovského trůnu, zemanovský seriál obhajoval (nu, zbývalo ještě pár měsíců do vypršení licence, tedy opakovat do zblbnutí) jako dobrý ekonom. Proč jen už Železný nevelí Barrandovu, když je tak dobrý?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.