Podnikání slavných: Milana Drobného (69) oškubali zaměstnanci, chodil k němu Spielberg i Nero! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Podnikání slavných: Milana Drobného (69) oškubali zaměstnanci, chodil k němu Spielberg i Nero!

Milan Drobný dojel na nepoctivé zaměstnance
Milan Drobný dojel na nepoctivé zaměstnance (Foto: Aha! - Martina Pěčková)

Známý obličej, jméno jako obchodní značka, řada kontaktů a vlídných známostí – ideální výbava pro byznys, nemyslíte? I někteří herci a zpěváci takto uvažovali, když se rozhodli začít podnikat. Na tohle spojení dost sázeli. Někteří si ale stejně pěkně naběhli, jiní naopak vydělali majlant. Pojďme se podívat, kdo v jaké branži pokoušel štěstí a jak nakonec dopadl.

Obor: restaurace
Palce dolů

Prodělal cca 100 tisíc korun
Zpěvák, který vystudoval hotelovou školu, si se svými obchodními partnery v roce 1991 otevřel v centru Prahy luxusní restauraci. Podnik brzy získal skvělou pověst, navštívily ji i osobnosti typu Stevena Spielberga či Franka Nera.


Paradoxně o co větší byla prestiž, o to nižší byly příjmy. „Zjistili jsme, že když nejste stále v restauraci, nic na vás nakonec nezbude,“ vylíčil Drobný. Jeho zaměstnancům mizelo pod prsty mnohem víc, než byly jejich platy. „Můžu vám říci, že dnes bych do toho šel jen tehdy, kdyby restauraci provozovala rodina,“ dodal.

Přečtěte si
dandova
25. 3. 2014 • 07:45

V té jeho restauraci jsme kdysi byli. No, luxus si představuji jinak než jako adresu a drahotu.

vungtao
15. 3. 2014 • 16:04

Arogantní blbeček, co si mysli, že zkušenému personálu dá minimalní mzdu ( tzv. Dvořákův zákon o minimalni mzdě- hoteliér a estébák, tak se u nás "tvoři" zákony, nékdo si ho prostě koupí). Měl jsi přestat kvákat na pódiu a vzíz zástéru a makat. Všichni komedianti jsou vyžírkové a líni jako vepŕi. Speciálně tobě to přeju! Milane!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.