Dagmar Patrasová: Válka v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dagmar Patrasová: Válka v rodině!

Dáda Patrasová
Dáda Patrasová (Jan Tuma / Blesk)

Počátky herecké kariéry Dagmar Patrasové (57) nebyly vůbec jednoduché. Musela svést obrovskou bitvu s vlastním otcem, který chtěl, aby byla raději sekretářkou! Kvůli studiu na pražské konzervatoři se s ním tak zuřivě pohádala, že se nakonec usmířili až po dlouhém roce!

„Příjímací zkoušky na konzervatoř jsem musela dělat tajně. Papír mi podepsala maminka, protože tatínek byl kategoricky proti,“ svěřila se Dáda. „Chtěl, abych dělala nějaké poctivé povolání, třeba sekretářku... I tak jsem na zkoušky šla a hodně se mi povedly. Když to tatínek zjistil, šel za ředitelem s tím, že si nepřeje, abych nastoupila na školu,“ prozradila deníku Aha! Patrasová.


Ředitel to naštěstí tenkrát odmítnul. Dádin táta, profesor Karel Patras, který na konzervatoři vyučoval hru na harfu, dal proto výpověď. „Můj tatínek nechtěl učit na škole, kde studuje jeho dcera, že by to nedělalo dobrotu,“ svěřila se dále Dagmar. Celý rok to nebylo v rodině vůbec jednoduché, tatínek odmítal akceptovat svou dospívající dceru jako herečku. Dost s ním kvůli tomu musela bojovat, hádali se...
„Ten rok byl hodně těžký. Až když jsem tatínka vzala na premiéru filmu Šestapadesát neomluvených hodin a on viděl, jak mi lidi tleskají, tak mě konečně začal brát jako herečku,“ zavzpomínala na své filmové začátky Patrasová.
Po zbytek svého života si pak tatínek Patras vystřihoval články z novin a byl na svou dceru hrdý. Zemřel po dlouhé těžké nemoci v roce 2003.

Klinická smrt!
Královna dětských srdcí si vytrpěla své. Po operaci krční páteře před dvěma roky nastaly vážné komplikace a Patrasová doslova utek la hrobníkovi z lopaty. Hrudník a plíce se jí zalily krví a zpěvačka se dusila. „Pak už jsem se viděla shora, jak u mě sedí pan doktor a říká mi: Já jsem s vámi, já jsem s vámi. A já mu na to odpovídala, tak už něco dělejte, já nemůžu dýchat,“ popsala deníku Aha!.



Autor:  David Turek

Přečtěte si
mandat
13. 3. 2014 • 17:03

Koho to zajima ???????????????????

atramka
12. 3. 2014 • 15:20

no tak toto je info bez ktorej by určite každý prežil.......stalo sa to pred " sto " rokmi

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.