To je vila hrůzy! Sousedé o pomoc volají marně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To je vila hrůzy! Sousedé o pomoc volají marně!

Soused Josef Fencl ukazuje na hromadu odpadků.
Soused Josef Fencl ukazuje na hromadu odpadků. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Dům plný odpadků od sklepa až po střechu. Zahrada zavalená hromadami smetí. Všude se prohánějí vypasené krysy. Tuhle hrůzu musejí snášet lidé v Plzni-Slovanech. Pomoci se nikde nedovolají.

Vilku hrůzy v prestižní čtvrti obývá podivín Miroslav N. Přes deset let v ní hromadí odpadky. „Ráno odejde, večer se vrátí a přinese další harampádí. Nejraději bych mu všechno to smetí zapálil,“ říká Karel Pazdera (79), který bydlí opodál. Nejhůře je na tom Josef Fencl (87). Ten s domem hrůzy sousedí a odpadky se válejí jen pár metru od jeho domu. „Krysy běhají až k nám na zahradu.  A v létě to tady strašně smrdí,“ stěžuje si Fencl.

Podivín žije ve vile bez vody a elektřiny. Vstupní dveře jsou zavaleny odpadky, dovnitř chodí ze zahrady. „Když zemřela jeho matka, tak tam ležela mezi odpadky tři dni. Úmrtí nenahlásil, aby dostal její penzi,“ říká soused Ladislav Lukeš (72). Místní tvrdí, že pomoci se nikde nemohou dovolat...

Radnice nepomůže...
„Na soukromý pozemek a do domu nemůžeme vstoupit. Můžeme ale uložit majiteli pokutu až 10 tisíc. Podnět jsme již obdrželi a přestupková komise to bude řešit,“ říká místostarosta Úřadu MO Plzeň 2 Jan Fluxa (33).

Hygiena nepomůže...
„Hygienická legislativa tohle neřeší. Když by to byla veřejná budova či prostranství, můžeme zasáhnout. Můžeme ale třeba zařídit v té lokalitě deratizaci, jestli jsou tam hlodavci,“ říká Radmila Koubová z krajské hygienické stanice.



Autor:  zb

Přečtěte si
lukreciaborgia
1. 3. 2014 • 18:54

Stačí to říct cikánům.Stačí když potká 2 cikány a druhý den má zahradu čistou bez jediného vraku.Na co čeká???

lukreciaborgia
1. 3. 2014 • 12:56

A to se v ulici nenajde 3-4 chlapi,kteří si nasadí na obličej punčochu a jdou mu domluvit???Na co čekají???Není to dokonce tak dávno,co si taky můj kamarád poradil.Jenž ten měl vedle horu vysokou skoro 3 metry.Všeho možného.Kolem dokola krysy,potkani a jiná havěť.Domluvili se 3 sousedi ,"domluvili" mu a byl klid.Město přistavilo na jeho žádost kontejner,on to zaplatil a zashrada je čistá.

zadnice
1. 3. 2014 • 11:29

Jsem přesvědčen, že před rokem 1989 by si s ním společnost rychle poradila!

jakeline
1. 3. 2014 • 06:12

Na takové bordeláře nemá stát páky znám ve svém okolí jednoho co na zahradě shromažduje vraky aut !!! Řešení tohoto problému je také bezpředmětné....

schmusekatze
28. 2. 2014 • 19:57

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.