Martin Stropnický a Veronika Žilková: Válka v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Martin Stropnický a Veronika Žilková: Válka v rodině!

V rodině Žilkové se rozhořela válka.
V rodině Žilkové se rozhořela válka. (Aha! - David Malík, Marek Pátek, koláž Ahaonline.cz)

Ještě se nestihl na ministerstvu ani zabydlet, a už musí ministr obrany Martin Stropnický (57) čelit prvním útokům. A to dokonce z řad vlastní rodiny! Na spadnutí je válečný konflikt hlavně se synem Matějem Stropnickým (30).

Zastupitel Městské části Praha 3 a místopředseda Republikové rady Strany zelených se tvrdě opřel do svého otce. Za výroky politického hnutí Ano. „Stát se nedá řídit jako firma, nevím přesně, čeho tam chtějí dosáhnout,“ rýpl si Matěj Stropnický, který zrovna neskáče radostí z toho, že jeho otec, jenž v minulosti velel jen hercům Divadla na Vinohradech, obsadil zrovna post ministra obrany. Neodpustil si narážku na jeho nové působení.

„Jsem teď hodně napnutý, co se týče působení mého otce na ministerstvu útoku. Bude li se snažit šetřit finance na tomto ministerstvu, tak budeme ve shodě,“ prozradil mladý Stropnický. „Pokud ale bude podporovat válečné konflikty, tak s ním vstoupím do války i já,“ pronesl s vážnou tváří.
Do stolu nebouchají. Zatím! K otevřenému střetu zatím nedošlo. „Občas sedáváme u stolu a probíráme naše politické názory, naštěstí na bouchání do stolu nedochází,“ popsal Matěj, jak vypadají jednání mezi Stranou zelených a politickým hnutím Ano.
Zavládne klid zbraní u Stropnických alespoň na domácím kolbišti? „S otcem pod jednou střechou naštěstí nebydlím. Boží hod je jediný den, kdy se sejdeme všichni pohromadě. Tam ale o ničem nemluvíme, protože je tam dalších asi 30 lidí z naší početné rodiny,“ naráží Stropnický na to, že otec má už vlastní domácnost jinde. Martin Stropnický je ženatý s herečkou Veronikou Žilkovou (52) a bydlí s ní v pražském Suchdole.

Kdo se ho nebojí? Dcera Anna
Po půlroční známosti představila svému otci přítele Tomáše Havlínka. Vybrala si na to originální místo. „Bylo to před 14 dny, na derniéře mého otce ve vinohradském divadle. Myslím že mi ho táta schválil a celkem si padli do noty,“ prozradila deníku Aha! Anna Stropnická (24). Její přítel Tomáš studuje herectví, takže mají hodně společného.



Autor:  dat

Přečtěte si
anezat
5. 2. 2014 • 22:56

No protože jde o to, jak si před rokem ještě stěžoval, že je chudý. Proto šel do politiky a někteří mu bohužel dali dost hlasů...

ivoadler
5. 2. 2014 • 11:37

Celkem vzato, starej Stropnický není blbej. Teď jde o to, jestli není blbost jít do politiky. Jistě je to přesvědčený pacifista. Který umělec by nebyl? I když takový Brichta pacifista rozhodně není. Jak to půjde dohromady s ministerstvem války, pardon obrany, ví bůh. No a mladej? O tom nemá cenu se bavit. Zelenej. Samozřejmě.

Jirka1313
4. 2. 2014 • 19:25

Mně připadá inteligentní. Mladý je tak na přivazování se k bagru.

dandova
4. 2. 2014 • 18:42

Jo, chlapec je typický naivní idealista.

lalia
4. 2. 2014 • 16:18

Proč odsuzujete hned na začátku,může být schopný a rozumný ministr.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.