Manželka expremiéra s nehybnou rukou promluvila: Mlží o manželově zdraví? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Manželka expremiéra s nehybnou rukou promluvila: Mlží o manželově zdraví?

Stanislav Gross má podle manželky Šárky Grossové potíže s páteří a možná ho čeká operace. Někteří lékaři mají jiný názor.
Stanislav Gross má podle manželky Šárky Grossové potíže s páteří a možná ho čeká operace. Někteří lékaři mají jiný názor. ( Foto: Aha! - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Roman Souček, koláž Ahaonline.cz)

Strnulá pravačka, nepřirozená bledost, vyhaslý pohled a propadlé lícní tváře, to je závěr o zjevu, který si udělá člověk, když dnes potká bývalého předsedu vlády Stanislava Grosse (44). Okamžitě se nabízí spekulace o jeho aktuálním zdravotním stavu, kterou se pokouší vysvětlit bývala královna multi level marketingu Šárka Grossová (44).

Souvislost se skutečností, že se Gross přestal stýkat se širší společností, dává ve světle čerstvých informací nový smysl. Za vším je dosud neznámá nemoc! "Manžel má nyní problémy s páteří a tím pádem má oslabenou pravou ruku. Čekají ho vyšetření a možná i operace," vysvětluje Grossová v Parlamentních listech a dodává: "Věřím ale, že bude opět v pořádku."


Co mu ve skutečnosti může být?

Odborníci však problém, který se projevuje ochablou pravou rukou, a která je podle fotografií značně zesláblá úbytkem svalstva, vidí v mnohem závažnějším světle. V úvahu přicházejí hned tři varianty. Může se jednat o nádor na mozku, který bývá i zhoubný. Poruchy hybnosti se projevují zejména, pokud se nachází v blízkosti pohybového centra.
Další verzí je podle oslovených lékařů mozková příhoda, která má velmi často za následek i ztrátu hybnosti končetin. Zároveň se nabízí i možnost vážného onemocnění mozku, konkrétně amyotrofická laterální skleróza (ALS). Jiným názvem Lou Gehringova choroba má za následek úbytek a degeneraci buněk centrální nervové soustavy. Průvodními jevy jsou úbytek svalstva na končetinách, zhoršení polykacího i dýchacího procesu a mluvy. Nakonec dochází k totální paralýze.

Přečtěte si
denia
13. 4. 2014 • 12:21

Stejně "uschlou ruku" měl Stalin,takže mu říkali suchoručka když to nikdo neslyšel.

lillyli
29. 1. 2014 • 07:13

No, rozhodně ho lituju míň než malé dítě, které místo aby si hrálo užívalo dětství, chodí na chemoterapie a tráví celé roky ve sterilní izolaci

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.