Vyléčený alkoholik Tomáš Hanák se ve své hospodě trápí: Pivo je démant, básní žíznivě… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vyléčený alkoholik Tomáš Hanák se ve své hospodě trápí: Pivo je démant, básní žíznivě…

Tomáš Hanák
Tomáš Hanák (Aha! – Martin Hykl)

Herec Tomáš Hanák (56) si během závislosti na alkoholu prošel hotovým peklem, ale nakonec se dokázal vyhrabat ze dna a už dvacet let se pití nedotknul. Chuť na zlatavý mok přesto zůstává a všechno to zhoršuje fakt, že si herec nedávno otevřel vlastní hospodu.

Tomáš Hanák předělal železniční sklad v Nižboru na hospodu a sám v ní dokonce dělá vrchního. To pro vyléčeného alkoholika určitě není žádná legrace, protože se svými hosty si nikdy nepřiťukne.  „Je mi těžko. Jsou to muka, když v záři zapadajícího slunce vidím v ruce hosta sklenici, v níž se naše polotmavé třpytí jako drahokam, když slunce proniká skrz sklenici. Démant,“ zasnil se herec v magazínu Rytmus života.

„Já mám pivo rád strašlivě rád, mám s ním spojeny nádherné, často divoké chvíle z minulosti. Jedno by asi bylo v pořádku, ale druhý den bych si možná dal už dvě,“ říká Hanák sebekriticky. Navíc není tajemstvím, že herec je znechucen situací v Čechách, což jeho motivaci k abstinenci také zrovna nepřidává. „Někdy je to těžké. Když se sejdou věci, že člověka nebaví práce, musí do ní jít, a ještě se z novin dozvídá, co se děje kolem, nejraději by člověk strčil hlavu do štoudve a utopil se, přiznává Hanák, který se výjimečně chystá porušit abstinenci za čtyři a čtvrt roku, na osmnácté narozeniny syna Tomáše.



Autor:  mpa

Přečtěte si
bernadette
16. 8. 2013 • 15:22

Když už abstinuje 20 let, zas tak velké nebezpečí nehrozí. Člověk se alkoholikům tak jako tak nevyhne. Hanáka jsem kdysi viděla v hospodě pít čaj, zatímco jeho kolegové vesele popíjeli pivko. Některé věci holt v parku nevyřešíte.

johanka
15. 8. 2013 • 18:00

Nemyslím si, že by to byla pro národ nějaká ztráta, kdyby Hanák "strčil hlavu do štoudve a utopil se" - jak sám vyhrožuje.....

bafhaf
15. 8. 2013 • 10:38

dej si nealko pivo

karel
15. 8. 2013 • 10:10

Ten člověk nemůže být moc inteligentní, pokud si jako alkoholik otevře hospodu a ještě v ní pracuje. Pro alkoholika nejvíc rizikové prostředí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.