Film Letopisy Narnie II: Američané u nás shánějí 600 herců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Film Letopisy Narnie II: Američané u nás shánějí 600 herců!

Američtí filmaři v prvním díle Narnie využívali prostory filmového studia na Barrandově. Nyní se sem vracejí.
Američtí filmaři v prvním díle Narnie využívali prostory filmového studia na Barrandově. Nyní se sem vracejí. (: Falcon, ČTK)

PRAHA – Ve filmových ateliérech na pražském Barrandově se už staví dekorace k druhému pokračování filmu Letopisy Narnie. Natáčet se v Praze bude od března, ovšem američané už teď shánějí komparzisty.

„Největší zájem o učinkování v Narnii mají studenti a nezaměstnaní,“ prozradil spoluorganizátor castingu Jiří Novotný. „Castingů bude celkem jedenáct a potrvají do 31. ledna. Nebudeme na nich vybírat žádné poplatky. Na samotné natáčení pak budeme lidi z jednotlivých měst i přivážet,“ upřesnil ředitel castingu Jiří Hrstka.

Filmaři hledají šest stovek mužů a stovku žen. Důležité je dobré zdraví a vzhled. „Každého člověka musíme líčit až pět hodin a nechceme, aby se nám někdo uprostřed natáčení sesypal,“ upřesnil Novotný s tím, že scénář obsahuje i natáčení velké bojové scény.

Kromě pražských ateliérů si američtí filmaři vybrali k natáčení hlavně Předlice, Most a Teplice. Točit se zde bude od května do srpna. Už první díl Letopisů Narnie se částečně točil na severu Čech. Tehdy si američtí filmaři vybrali tajuplné skály v Tisé. Tehdy se velká část Tisé proměnila ve filmařskou pevnost hlídanou ostrými muži v černých uniformách. Malá obec byla štábem doslova zavalena a místní zažili i neobvyklé historky. Například ty, které se točily kolem dětských hrdinů filmu. Šlo o školou povinné děti a jejich výuku. „Mohli by se zde stavovat s učitelkou vždy o přestávkách v natáčení, aby byli v teple,“ žádali proto filmaři v jednom z hotelů v Tisé.

Letopisy Narnie Princ Kaspian budou mít premiéru u nás 22. května 2008.

O čem bude druhý díl Narnie?
Princ Kaspián zjistí, že sourozenci Pevensiovi byli znovu zataženi do země Narnia, kde od jejich poslední návštěvy uplynulo tisíc let. Děti se zde znovu setkávají s různými postavami, které bojují proti zlému padouchovi, jenž znemožňuje princi, aby v Narnii vládl.Letopisy Narnie – Lev, čarodějnice a skříň se v roce 2005 také natáčel na Barrandově.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.