Celníci nevěřili svým očím: Přes hranici se prohnalo šest koní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Celníci nevěřili svým očím: Přes hranici se prohnalo šest koní!

Koně chytili celníci až dva kilometry od hranic.
Koně chytili celníci až dva kilometry od hranic. (pro Aha! – Zdeněk Šturm)

CHOTĚBUZ – Celníci chytali splašené koně! Jako na divokém západě si připadali celníci z hraničního přechodu do Polska v Chotěbuzi. Z každodenní rutiny je vytrhla šestice koní, která se zničehonic přehnala celnicí.

„Prchali přímo přes frekventovaný most, kde projíždí spousta aut, autobusů a kamionů. Všichni zůstali doslova jako opaření, protože tohle tam ještě neměli,“ řekla mluvčí cizinecké policie Daniela Vlčková. Jednoho koně se podařilo celníkům pochytat ještě v hraničním pásmu přímo mezi auty.

Pro dalších pět ale museli do vnitrozemí. Společně s polským zemědělcem koně pochytali asi dva kilometry od hranic a odvedli na hraniční přechod. A pak již byli zvířecí uprchlíci za vydatné pomoci studentů Zemědělské školy v Českém Těšíně převedeni přes hranici zpátky do Polska. Tam si je přebral majitel.

Podobně kuriózní překročení státní hranice se odehrálo i před třemi lety. Tehdy hranici přeletěl rogalista, kterého silný vítr zavál pět kilometrů do vnitrozemí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.