Superohebný kulturista: Kam se nevejde dítě (5), tam se dostane Bob (62)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Superohebný kulturista: Kam se nevejde dítě (5), tam se dostane Bob (62)!

Pozlacený Bob Divílek se představil také ve videoklipu k písničce Cukr zpěvačky Anny K.
Pozlacený Bob Divílek se představil také ve videoklipu k písničce Cukr zpěvačky Anny K.  (: ČTK)

ZLÍN – Zlínský kulturista Bob Divílek (62) je pořádně skladný chlápek. Vypracovaný svalovec měří 171 centimetrů, váží 73 kilogramů, a přitom se dokáže vecpat do krabice o rozměrech 40x46x58 centimetrů! To je tak malý prostor, že se tam vtěsnat má problémy pětileté dítě. Natož 62letý muž!

Na své ohebnosti si Divílek dokonce založil živnost a s Elastic Show objíždí kluby už 25 let! Diváci vždy během představení šílí, když se Divílek naskládá do průsvitné krabice velikosti malého akvária. „Tohle číslo předvádím už pětadvacet let a pořád s ohromným úspěchem. Málokdo mi věří, že se do krabice vejdu,“ prozradil kulturista, který slaví úspěchy nejen v Česku, ale i v řadě zemí Evropy.

Vlézt do tak malého »akvária« není nic jednoduchého a Divílek musí na představení trénovat až pětkrát týdně. „Před vystoupením se dlouho rozcvičuji, klouby musí být maximálně ohebné. Během akce myslím jen na to, abych se do krabice naskládal. Kdybych se nesoustředil, špatně by to dopadlo,“ uvědomuje si Divílek, který naštěstí v umělohmotné krabici ještě neuvázl. „Někdy ale mám klaustrofobii, hlavně když vystupuji v temných a zakouřených barech,“ přiznal sportovec.

Přestože je o předvádění stále obrovský zájem, Divílek chystá novinku. Chystá se lézt do trochu větší krabice společně s Markétou Svobodovou, závodnicí ve sportovním aerobiku. „Světovou premiéru tohoto čísla předvedeme už brzy,“ slibuje Divílek.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.