Nešťastný Zdeněk Troška: Natáčení Babovřesek 2 je v ohrožení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nešťastný Zdeněk Troška: Natáčení Babovřesek 2 je v ohrožení!

Zdeněk Troška s maminkou a bratrem.
Zdeněk Troška s maminkou a bratrem. (Foto Aha! – Pavel Hofman, ara)

Jeho komedie jsou plné slunce. Ještě se nestalo, že by režisér Zdeněk Troška (60) neměl v záběru svého filmu sluneční paprsky a nebe bez mráčků. Teď je ale zoufalý nejen on, ale i celý štáb, který od pátku v jižních Čechách točí komedii Babovřesky 2. Zatímco vloni bylo při natáčení nádherně a teploty mnohdy šplhaly nad třicítku, letos je to spíš jako na podzim. Film je kvůli termínům v ohrožení.

Troška dokonce »tam nahoru« prosí svou kamarádku Helenu Růžičkovou o pomoc. „Poprosil jsem už Helenku, aby nám zařídila lepší počasí. Tohle je děsivý, to že je jaro? Sedm stupňů koncem května? Sodoma, gomora, velebnosti, ale co nadělám. Kdyby tady z jedné strany seděl Obama, z druhé Putin a nad námi papež, není nám to nic platný,“ povzdychl si včera režisér, který bude muset se svým týmem možná některé scény upravit.


Natáčet se má do 28. června. Důležité je sladit termíny s herci, kteří mají své závazky a nemohou si dovolit čekat několik dní. „Leje, do toho je zima, sluníčko asi někdo v tomhle státě ukradl. Co budeme dělat,“ ptal se na place po ránu Troška. Asistent režie i producenti zvažují, že některé scény přesunou z exteriéru do interiéru a ven se vydají, až bude lepší počasí.


„Máme tu Nečase, tak je venku nečas, noc, co byste chtěli,“ zaznívalo taky ze štábu. „Jsou to starosti, každý den stojí peníze a herci nemůžou jen tak přešaltovat na jiný den. Někteří navíc denně odjíždějí z natáčení do Prahy do divadla. Třeba Veronika Žilková (starostová) nebo Lukáš Langmajer (farář Šoustal),“ prozradila deníku Aha! členka štábu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.