I psi jezdí do lázní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

I psi jezdí do lázní

Psí pacientka Sára přijela v pátek na rehabilitaci. Teplá voda a plovací vesta ji nadnáší, a tak fenka může na běžícím pásu trénovat ochrnuté končetiny.
Psí pacientka Sára přijela v pátek na rehabilitaci. Teplá voda a plovací vesta ji nadnáší, a tak fenka může na běžícím pásu trénovat ochrnuté končetiny.  (: ČTK)

AMENICE – Bolesti kloubů, zad a špatná pohyblivost netrápí jen lidi, ale i zvířata. Naděje na úlevu nyní svitla pejskům. Unikátní léčebné zařízení pro psy v Kamenici u Prahy jim totiž nabízí vodní rehabilitaci. Klienti po náročných operacích nebo jen »staříci« s artritidou se sem sjíždějí z celých Čech.

Rehabilitace pro nemohoucí hafany

Odborníci je tu namáčejí do teplé vody, nasazují jim plovací vesty a pobízejí malé i velké hafany, aby mokří běhali po rotujícím pásu. Průkopníkem se u nás stal téměř 11letý černý chundeláč Lojzík. V osmi letech začal mít problémy s kyčelními klouby. „Po neúspěšné operaci jsme Lojzíkovi koupili v Německu za půl milionu korun speciální zařízení s prosklenými stěnami, které vypadá jako velká vana s motorem a jezdícím pásem na dně.

Přestože se zpočátku pohybu ve vodě obával, nyní se na každé cvičení těší jako malé štěně,“ tvrdí chovatelka Alexandra Benadie. Jelikož Lojzík využívá tzv. aquatraining jen pár minut denně, propůjčuje jeho majitelka přístroj i dalším chovatelům, kteří mají problémy se zdravím svých svěřenců.

Rehabilitaci si tak vychutnává třeba i šestiletá fena zlatého retrívra Sára, která po úrazu ochrnula na polovinu těla. Při procházkách v pražské Stromovce se odráží předníma nohama a zadní tahá na malém vozíčku. Ve vodě ale končetiny trochu ovládá, a tak ji chovatelka vozí do bazénku a věří, že se její zdraví zlepší.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.