Snědl šneky a ropuchy za 100 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Snědl šneky a ropuchy za 100 tisíc!

Šest kusů vařených šneků stojí 118 Kč.
Šest kusů vařených šneků stojí 118 Kč. (: Profimedia.cz)

BŘECLAV – Až na sto tisíc mohlo vyjít jídlo trosečníka. Proč? Lovil žížaly, svlékal z kůže užovky a kuchal ropuchy. Nic jiného Zdeňku Bučkovi nezbylo. Byl čtyři dny při povodních uvězněný na ostrově a živil se, jak mohl.

Jenže ochránci zvířat jeho stravu »odhadli« na neuvěřitelných sto tisíc! Devětatřicetiletý trosečník se živil vlastně královsky.

„Snědl jsem šneka, žížalu, užovku a ropuchu,“ uvedl muž, kterému v Podivíně, kde žije, přezdívají »žabožrout«. Co mu nejvíc chutnalo? „Nejlepší byla užovka,“ svěřil se záchranářům. Všechny druhy kromě žížal uměl skvěle vykuchat, pak si je naporcované »osmažil« na ohni.Strava, kvůli které zhubl za čtyři dny deset kilo, ho ale málem stála desetitisíce korun. Důvod? Zabít chráněnou užovku totiž přijde na deset tisíc korun. A pokud se k tomu jedná o kriticky ohrožený druh, přijde snědení jedné užovky stromově či ropuchy dokonce na padesát tisíc korun!

Sečteno podtrženo mohou ochránci životního prostředí po trosečníkovi chtít deset tisíc korun. Kdyby si podobné speciality dával ve vyhlášené restauraci, zaplatil by za porci žabích stehýnek kolem dvou set korun. Robinson z Podivína měl ale štěstí. Za »luxusní« jídelníček, díky kterému zhubl o deset kilo, platit nemusí. Podle právníků muž z ostrůvku jednal v krajní nouzi a za to mu peněžitý trest nenáleží.

ROBINSONOVO MENU Z OSTROVA
Šneci, žížala, užovka a ropuchy vše pečené na ohni.
Celková suma za pokutu –100 tisíc korun

V LUXUSNÍ RESTAURACI
Šneci po burgundsku bylinkovém másle (6 ks) – 118 Kč
Žabí stehýnka zabalené v těstíčku (150 g) – 220 korun
Žabí stehýnka pikantní (150 g) – 195 korun

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.