NEJŠÍLENĚJŠÍ ŘIDIČI SVĚTA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

NEJŠÍLENĚJŠÍ ŘIDIČI SVĚTA

Stěhovák - Arménie
Stěhovák - Arménie (: profimedia.cz, archiv)

Kdo říká, že my Češi jsme jedni z nejhorších řidičů, kteří navíc jezdí v rozpadajících se popelnicích, asi nikdy nebyl ve světě. Leckde totiž silnice brázdí daleko větší skvosty, než je poloshnilé »embéčko«. Podívejte se, jak se cestuje v cizích krajích a udělejte si obrázek sami. My jsme navíc jednotlivé šoféry rozdělili podle profesí, ke kterým mají očividně nejblíže.

Stěhovák
Arménie
Kdo by nepomohl kamarádovi v nouzi? Ale možná je dobré se nejdřív zeptat co, jak a kam se poveze. Jinak dopadnete jako tenhle stěhovák–sebevrah, který přes »drobnosti« na kapotě nevidí na cestu.

Taxikář
Blízký východ
Neúcta ortodoxních muslimů k ženám je všeobecně známá, a tak asi nikoho tato fotografie nepřekvapí. S komfortem svých cestujících si nedělal hlavu ani taxikář.

Motorkář
Vietnam
Tomu se říká rodinné vozidlo. Sedadla má sice jenom dvě, ale uveze i dva metráky. A tak se v dalekých krajích Asie vejde na obyčejnou motorku kompletní pětičlenná rodina.

Lyžař
Kanada
Tomu se říká nepodceňovat zimní obutí. V krajích, kde se sníh udrží téměř polovinu roku, kola postrádají smysl. Pěkně vyvedený kabriolet na lyžích nejen že poslouží lépe, ale navíc i reprezentuje svého majitele.

Zelinář
Ukrajina
Auto až po strop naplněné ovocem nebo zeleninou není v dobách sklizně až tak výjimečné. Místní zelináři mají v oblibě hlavně vozy se střešním okénkem, kudy se dá auto pohodlně naplnit. Vykládka je pak otázkou okamžiku – stačí otevřít dveře.

Autobusák
Sýrie
Řidič tohoto univerzálního dopravního prostředku cestující nepočítá. Kapacita korby je totiž naprosto neomezená. Kdo se udrží, může jet. Skvělý výhled a pohodlné sezení jsou hlavními klady této doslova hromadné dopravy.

Kočí
Východní Evropa
Na východ od našich hranic jsou velice populární auta s výkonem jednoho koně. Ten navíc není jako obvykle schovaný pod kapotou, ale kráčí pěkně před vozem. Spotřeba benzinu nulová, řidičský průkaz netřeba.

Náklaďák
USA
Když si člověk dá tu práci s pečlivou nakládkou, není žádné auto dost malé. Třeba na tenhle americký Chevrolet se vešlo neuvěřitelných padesát osm plastových nádrží.

Akrobat
Rumunsko
Tenhle řidič má evidentně cirkusácké vlohy v genech. Jinak by se totiž snad nevydal na vyjížďku s autem, kterému odpadává jedno ze zadních kol.

Řezník
Čína
Prase na motorce patří ke koloritu venkovské Číny. Někdy se na malý moped vměstnají tři i s řidičem. To bude zřejmě řezník, který si právě veze práci domů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.