Solární baron jsem já ... mě každý trávníček zná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Solární baron jsem já ... mě každý trávníček zná!

Luxusní limuzíny parkovaly naprosto všude, zeleň nezeleň.
Luxusní limuzíny parkovaly naprosto všude, zeleň nezeleň. (Foto čtenáře Aha! )

Vydělávají rychlý a jistý prachy a přitom nemusí hnout prstem. Maká za ně sluníčko a platíme je všichni v účtech za proud. Takový je byznys solárních baronů, tedy majitelů fotovoltaických elektráren. A jak zpupně žijí, tak také parkují…

Že se tady sešla valná hromada CZEPHO (Česká fotovoltaická průmyslová asociace) se pozná nejen podle luxusních kočárů značek BMW, Mercedes a Audi, ale občas také podle zničeného trávníku a polámaných keřů. Před několika dny se majitelé těch největších solárních parků sešli v Brně, v hotelu Noem Arch.

Zatímco své limuzíny odstavili do přilehlé zeleně, jednali baroni jednak o tom, jak se šikovně vyvléci z dodatečně schválené daně (26%) a z povinnosti odvádět poplatky za recyklaci solárních panelů. Do 30. června se totiž musí přihlásit k jejich placení. To se jim nechce, a proto právě v Brně upekli představu vlastního kolektivního fondu, kde by tyto poplatky hromadily. A třeba by pak zbylo i na ještě honosnější autoflotilu…

I přes tyto „potíže“ je fotovoltaika ve velkém skvělý byznys. Česká domácnost na ni ročně připlácí až 2 000 korun. Miliardy přidává i stát, který se velkoryse zavázal k neúměrně vysokým výkupním cenám elektřiny ze slunce. Baronům zaručil sladký život na 15 let!

Solární baroni přijeli vozy věhlasných značek.

Přečtěte si
zadnice
9. 5. 2013 • 13:04

Jsou to ŠMEJDI v čele s naší "vládou" a pos.ranci!!!!!!!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.