Nejabsurdnější americké žaloby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejabsurdnější americké žaloby

Pozor! Nezastavovat genitáliemi!
Pozor! Nezastavovat genitáliemi! (: Profimedia.cz)

PRAHA – Některé soudní spory se opravdu zapíšou do historie. Ty české především svou délkou, ty americké svou absurdností.

Některé soudní spory se opravdu zapíšou do historie. Ty české především svou délkou, ty americké svou absurdností. Až si člověk říká, jestli je to možné. Američané tak každoročně udělují ceny Stelly, které jsou pojmenované podle 81leté Stelly Liebeck, která se opařila kávou a úspěšně zažalovala společnost Mc-Donald. Na kelímku totiž nebyl nápis, že káva je horká! A jakých dalších absurdit se můžeme v Americe dočkat?

  1. Pětiletá Sophie byla tento týden přinucena napsat omluvný dopis své kamarádce, kterou postrčila. Sophii se nelíbilo, že ji kamarádka objala.
  2. Šestiletý chlapec byl vyloučen ze školy za sexuální harašení. O přestávce se dotkl spolužačky.
  3. Terrence Dickson z Pensylvánie opouštěl přes garáž dům, který vykradl. Nepodařilo se mu ale otevřít dveře garáže, protože se porouchal zámek. A spojovací dveře do domu si zaklapl. Domácí byli na dovolené. Terrence zůstal osm dní v garáži, kde přežil jen díky zásobě Pepsi a pytlů psích granulí. Od vlastníka domu vysoudil za duševní újmu 12 milionů Kč.
  4. Jerry Williams z Arkansasu získal v přepočtu 340 000 Kč, když ho napadl sousedův pes. Náhrada byla tak nízká, protože porotě připadal pes vyprovokován, když Jerry přelezl přes plot a na psa pálil ze vzduchovky.
  5. Merv Grazinski si koupil nový obytný vůz Winnebago. Při cestě na dálnici nastavil automat na 130 km/h a šel si dozadu uvařit kávu. Vůz sjel z dálnice, havaroval a převrátil se. Merv se soudil s výrobci, že v návodu nebylo napsáno, že se to nesmí. Soud vyhrál, získal náhradu 41 milionů Kč a nový vůz Winnebago.
  6. Američanka omylem uškvařila svou kočku v mikrovlnce. Vysoudila na výrobci několik milionů Kč. V návodu totiž nebylo napsáno, že mikrovlnná trouba je kočkám nebezpečná.
  7. Zloděj v San Franciscu dostal odškodnění 740 000 Kč, že ho taxikář svým autem přimáčkl ke zdi, když na ulici oloupil kolemjdoucího.
  8. Uklízečka v Grand Havenu v Michiganu zažalovala rodinu, u které uklízela, v přepočtu o 700 000 Kč za újmu na zdraví za to, že ukradla z jejich domu prskavky, kterými se následně popálila. Prý si myslela, že jde o ozdobné svíčky.
  9. Americká prodavačka vysoudila od supermarketu 50 milionu Kč za pracovní úraz, když upadla při otevírání nádoby s nakládanou zeleninou a zranila si záda.
  10. Celkem 350 milionů korun dostala Američanka za zranění způsobená vozem metra. Lehla si totiž na trať a pokoušela se o sebevraždu. Ta se jí ale nepovedla.

Co všechno si v USA přečtete na výrobcích

  • „Pozor, puding je po ohřátí horký!“
  • „Nepoužívat k osobní hygieně“ (štětka na záchod)
  • „Nepoužívejte, když spíte!“ (fén na vlasy)
  • „Nepoužívat na věci, které máte přímo na sobě“ (žehlička)
  • „K zastavování nikdy nepoužívejte prsty nebo genitálie.“ (motorová pila)
  • „Nestrkejte dovnitř hlavu malých dětí.“ (plynová trouba)
  • „Nesušte v troubě domácí zvířata“ (mikrovlnná trouba)
  • „Nedávejte dětem na hlavu.“ (igelitové tašky)
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.