Ministr Bendl se umí rozvést: Zlatý padák od (ex)manželky! 15 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ministr Bendl se umí rozvést: Zlatý padák od (ex)manželky! 15 milionů!

Petr Bendl a jeho exmanželka Tamara.
Petr Bendl a jeho exmanželka Tamara. (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Přibyl, ara)

Manželství Petra Bendla (47,ODS) s bohatou podnikatelkou Tamarou Kotvalovou (49) je dávnou minulostí. Až teď ale deník Aha! zjistil, jak se ti dva spolu vlastně rozešli. Bylo to ve velkém stylu. Současný šéf resortu zemědělství totiž na cestu za novým životem vyrazil s 15 miliony korun.

Bendl ani Kotvalová zatím to, jak se spolu vyrovnali, nechtěli rozebírat. „Můj bývalý manžel je s vypořádáním majetku spokojený,“ utrousila po rozvodu v roce 2011 majitelka módních butiků v pražské Pařížské ulici. O moc sdílnější nebyl ani její v té době již exmanžel. Ten alespoň přiznal, že mu zůstanou koně, pes a papoušek kakadu.



Kupuje pozemky
Pravda o skutečném vypořádání Bendla a Kotvalové tak vyplouvá na povrch až teď. Zhruba rok a půl od rozvodu. „Mé vyrovnání s exmanželkou činilo 15 milionů korun,“ přiznal ministr zemědělství. A to poté, co ho deník Aha! žádal o vysvětlení původu osmi milionů, které nedávno investoval do statku a pozemků mimo jiné v Dolním Bezděkově na Kladensku, kde teď žije.

Staré peníze a nové lásky
Bendl si úspěšnou podnikatelku, která třeba v roce 2008 přiznávala, že za posledních osm let měla její firma čistý zisk 68 milionů korun, vzal v roce 2005. Svoji byli šest let. Teď už ale oba mají nové životy a lásky. A politik, který se předtím pyšnil spíš  mocí než penězi, také miliony na účtu.



Přečtěte si
paveljohanides
15. 3. 2013 • 10:51

Bendlovi se vrátily jeho proprané peníze přes firmu manželky. Jak typické pro činitele vlády jedné strany. Orgány činné v trestním řízení by se tomu měly již dávno věnovat, ale to bychom musely být právní stát.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.