Průšvih českobudějovického »Lassarda«: Polda si objednal »taxi 158« a dojel skoro do Rakouska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Průšvih českobudějovického »Lassarda«: Polda si objednal »taxi 158« a dojel skoro do Rakouska!

Eric Lassard se svými hochy ve známé komedii Policejní akademie.
Eric Lassard se svými hochy ve známé komedii Policejní akademie.

„Ble, ble vpravo, blk, blk rovně, žuíbuí doleva,“ navigoval ztěžka srozumitelným blábolením své hochy velitel obvodního policejního oddělení v Českých Budějovicích Václav Daňha. A místo doma, kam se chtěl nechat na státní útraty odvézt, skončil málem v Rakousku.

„Exceloval by v komedii »Policejní akademie«. Úplný Lassard,“ prozradil zdroj, který si nepřál uvést své jméno. Václava Daňhu prostě potkal »lassardovský« pech. Popíjel a když se chtěl po anglicku zdekovat, zavolal si podle informací Aha! motorizovanou hlídku, aby ho nenápadně hodila domů. Jenže je vedl tak, že hoši jeli a jeli, jak šéf žbrblal, brázdili jižní Čechy a velitelovo hnízdečko stále nikde. Nebýt sousedního Rakouska, vedla by jejich bludná jízda možná ještě dál.

K tomuhle dobrodružství se českobudějovický Lassard přiznat nechce. „Vzhledem k tomu, že nevím, kdo je na druhé straně aparátu, nebudu se k ničemu vyjadřovat,“ sdělil včera Václav Daňha deníku Aha! do telefonu.
Záhadnou pouť policejního auta až k rakouským hranicím řeší odbor kontroly jihočeské policie.
„Kontrolní orgán prověřuje jen drobné porušení interních předpisů. Týká se nesrovnalostí v knize jízd, kdy na žádost velitele bylo vysláno služební vozidlo na jiné místo a došlo k nadlimitnímu najetí kilometrů,“ nechtěl včera průšvih kolegy detailně popsat mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Podle něj je věc řešena pouze kázeňsky. „Došlo k záměně dvou obcí, jedné na Českobudějovicku a druhé u hranic s Rakouskem,“ doplnil nakonec. Co bylo příčinou záměny již nekonkretizoval.
Kolegové mají pro českobudějovického Lassarda pochopení.
„Je snaživý, zodpovědný. Pokud pochybil, tak to nebylo nic velkého. Velitel je fajn chlap. Každý může v životě udělat blbost. Vím, že se tu o něčem takovém mluvilo,“ řekl jeden z Daňhových spolupracovníků.

Přečtěte si
bandour
13. 12. 2016 • 16:25

Hlavně, že v rozhovoru pro čekobudějovický deník, říkal, že každý výjezd je jiný a měl 1000% pravdu. Normální člověk, když v práci vezme vozidlo, aby se dopravil domů, bude oceněn neoprávněným užíváním vozidla a půjde k soudu,ale u těchto ostud policie to skončí napomenutím.

tatkulski
16. 2. 2013 • 20:11

policejní velitel, opilý byl jak pytel, díky tomu svému kousku, málem jezdil po Rakousku

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.