Petardy vyděsily zvířata - Policie naháněla koně! 30 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petardy vyděsily zvířata - Policie naháněla koně! 30 hodin!

Oba koně majitel dopadl u lesního krmelce. Anglický plnokrevník byl lehce zraněn.
Oba koně majitel dopadl u lesního krmelce. Anglický plnokrevník byl lehce zraněn. (pro Aha! – Ivan Dostál)

ZLÍN – Během bouřlivých silvestrovských oslav zmizeli z farmy u Zlína dva koně. Anglického plnokrevníka Varvara (5) a kamaráda Jacka (5), který je křížencem ruského stepního koně a hucula, vylekala palba petard natolik, že rozbili ohradu a utekli.

Po třiceti hodinách ale mělo drama šťastný konec, oba koně byli chyceni u lesního krmelce asi 10 km od farmy.

Do pátrání po uprchlících se kromě rodiny majitele a jejich přátel zapojila i policie. „Hlavně ať koně nesrazí nějaké auto, mohlo by dojít k velkému neštěstí,“ obával se majitel koní Jindřich Havelka. Při střetu vozidla se 400 kilogramů těžkým zvířetem by šlo o život i řidiči. První stopa po koních přišla až po třiceti hodinách bezvýsledného pátrání. Majiteli koně se ozval muž z vesnice Březnice, který oba uprchlíky viděl u lesního krmelce. „Okamžitě jsme tam vyrazili a Varvar s Jackem na místě skutečně byli. Nedokáži popsat, jak jsem šťastný,“ svěřil se Havelka.

Anglický plnokrevník utrpěl při nečekaném pobytu v přírodě lehké zranění nohy, kříženec si odnesl jen spoustu nečekaných zážitků. „Varvar se brzy vyléčí, nic to není. Oba koně teď pořádně pohostím. A hlavně opravím a zpevním ohradu, aby příště neutekli,“ slíbil Havelka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.