Panoptikum české politiky: Dvojníci v sukních! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Panoptikum české politiky: Dvojníci v sukních!

Marie Benešová a Zdeněk Škromach
Marie Benešová a Zdeněk Škromach (koláž Ahaonline.cz)

V každém muži je něco z ženy, a naopak. Zní to jako prázdná fráze. Avšak při pohledu na naše politiky a některé jejich dámské protějšky se nelze zbavit dojmu, že je zmíněné tvrzení velmi pravdivé. Jak jinak vysvětlit, že s pomocí líčidel by se někdejší ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (47, TOP 09) mohl klidně vydávat za svoji nástupkyni na úřadu Ludmilu Müllerovou (58, TOP 09)? A podivných obličejových shod je mnohem více…

Kateřina Klasnová (35, VV) = Michal Babák (37, VV)

Véčkaři jsou vymírajícím druhem. Vzhledem k zarážející podobnosti mezi rysy šéfky jejich poslaneckého klubu Kateřiny Klasnové a zákonodárce Michala Babáka, je možné, že už se je neoficiální šéf strany Vít Bárta naučil klonovat.

Marie Benešová (64, ČSSD) = Zdeněk Škromach (56, ČSSD)

Baculatý a veselý – takový je místopředseda Senátu Zdeněk Škromach. Právnička a místopředsedkyně oranžových Marie Benešová je mu podobná jak povahově, tak vzhledově. Až si lidé na sociálních sítích začali myslet, že jde o jeho alter ego.


Kristýna Kočí (28, nestr.) = Miroslav Opálka (60, KSČM)

Když je člověk komunista, málokdy Sněmovna schválí právě jeho novelu zákona, a když mluví u stupínku, tři čtvrtiny zákonodárců jdou na záchod. Kdyby se ale rudý poslanec Opálka převlékl za blond ďáblici Kočí, měl by jistě úspěch!

Ludmila Müllerová (58, TOP 09) = Jaromír Drábek (47, TOP 09)

Kvůli úplatkářské aféře zatkli jeho prvního náměstka Vladimíra Šišku a chudák Drábek rezignoval z ministerské funkce, aby vypadal korektně. Pak ale přišla do vedení rezortu jeho dvojnice Müllerová, a společnou fotku dvou zmíněných se nám ještě najít nepodařilo.

1459572:gallery:true:true




Přečtěte si
denia
13. 2. 2013 • 11:39

ale pan Drábek mi vždycky spíš připomene Josefa Aloise Náhlovského.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.