OBRAZEM: Tereza Fajksová (23) je Miss Earth! Vyhrála díky naditému dekoltu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

OBRAZEM: Tereza Fajksová (23) je Miss Earth! Vyhrála díky naditému dekoltu?

Miss Earth Tereza Fajksová
Miss Earth Tereza Fajksová (CTK/AP)

Třiadvacetiletá Češka Tereza Fajksová se dnes ve filipínské Manile stala nejkrásnější ženou světa v soutěži Miss Earth. Zvítězila v konkurenci 80 krásek, které do této mezinárodní soutěže vyslaly jednotlivé státy.Fajksová byla v březnu finalistkou soutěže Česká Miss a stala se držitelkou titulu Česká Miss Earth 2012, což ji předurčilo následně usilovat o korunku v této soutěži na celosvětové úrovni.

 Plavovlasá dívka, která měří 179 centimetrů, podle internetové stránky České Miss pochází z Ivančic, kde navštěvovala Základní školu T. G. Masaryka. Následovalo sportovní gymnázium Ludvíka Daňka, které ji dovedlo dočasně k vrcholovému volejbalu. Nyní žije v Brně.Představitelé České Miss se o úspěchu Fajksové dozvěděli na ostravském castingu pro příští ročník domácí soutěže krásy."Upřímně Tereze gratuluji. Jsem hrdá na její úspěch na světové soutěži. Vždy jsem věřila, že se to jedné z Českých Miss podaří," reagovala ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová v tiskovém prohlášení.

"Vítězství Terezy je motivací pro nás organizátory a také partnery soutěže. Stále platí, že česká krása se ve světě neztratí a že účast v soutěži Česká Miss má smysl," uvedla Maláčová."Když jsme to tady oznámili, sklidila Terezka bouřlivý potlesk. Jsme hrozně nadšení. Věděli jsme, že je Terezka úžasná a má velké šance," řekla ČTK mluvčí České Miss Tereza Typoltová. "Naší soutěži přináší tento úspěch obrovskou prestiž a pro Terezku z něj vyplývá řada závazků. O nich ale budeme informovat později," dodala.Dívky z České Miss si vedly dobře i v několika minulých ročnících Miss Earth, kdy se probojovaly do první šestnáctky nebo i osmičky.Mezinárodní soutěž krásy Miss Earth, kterou pořádá od roku 2001 agentura Carousel Productions Inc, je tematicky zaměřená na ochranu životního prostředí.

Vítězka klání se proto také na rok stává velvyslankyní celosvětové ekologické kampaně na ochranu životního prostředí. První vítězkou Miss Earth se v roce 2001 stala Catharina Svenssonová z Dánska. Závěrečný ceremoniál letošního již 12. ročníku soutěže Miss Earth se uskutečnil v budově Versailles Palace na manilském předměstí Muntinlupa.

1459572:gallery:true:true

Korunku nové královny krásy předala Fajksové její předchůdkyně z loňského ročníku, Olga Alavaová z Ekvádoru. Souběžně s Miss Earth běží i například o půl století starší soutěže Miss World (od roku 1951 a původem z Británie) a konkurenční Miss Universe (od roku 1952 a původem z Kalifornie v USA), do nichž jdou nejvýše oceněné účastnice národních soutěží. Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská tak bojuje na Miss Universe (vítězka bude vyhlášena v prosinci) a Česká Miss World 2012 Linda Bartošová se zase zúčastnila soutěže Miss World, kde se v létě dostala mezi 15 nejlepších.



Autor:  ČTK,ph

Přečtěte si
gordon
25. 11. 2012 • 20:21

závist je neřest - a proto krásné Češce gratuluji ke světovému úspěchu.

civavalinda
25. 11. 2012 • 09:20

vv bbbbb

britva
24. 11. 2012 • 21:26

roštěnka na zábavu a píchání pro boháče

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.