Klokan utekl kvůli sexu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Klokan utekl kvůli sexu!

Takhle Růžena Bílá krotí klokana Tondu.
Takhle Růžena Bílá krotí klokana Tondu.  (pro Aha! – Vladimír Vlk)

PLZEŇ – Klokan, který v sobotu pobíhal po Plzni, se už vrátil k majitelce. Růžena Bílá klokany chová na zahrádce u rodinného domku v plzeňské čtvrti Doubravka a doposud jí utíkal jen klokan Tonda…

„Syn v sobotu přivezl malou klokanku, ještě jsme jí nestihli dát ani jméno. Pořídili jsme si ji hlavně proto, aby Tondovi nebylo smutno. I když si hraje s naším psem, nechtěli jsme, aby se cítil opuštěný,“ říká Růžena Bílá. Sotva ale samičku pustili do výběhu, Tonda se k ní vrhl a chystal se k sexuálním hrátkám. Klokanku to tak vyděsilo, že našla skulinku v pletivu a prchla k nedalekým obchodním domům. Na parkovišti si jí všimli lidé a vzbouřili hasiče a strážníky. Ti ale nešťastnou sedmiměsíční samičku vyděsili taky. Utekla k protékající Úslavě, přeplavala řeku a zmizela na protějším břehu, až tam se ji podařilo strážníkům chytit.

„My jsme byli úplně vyřízení. Přivezeme klokana za třicet tisíc a on uteče. Naštěstí se rychle našla, za chvíli ale objevila další slabé místo v plotu. Roztáhla pletivo a utekla zase. Tak je teď zavřená,“ ukazuje Růžena Bílá na dřevěný kotec, kde se zatím uprchlice schovává. Ten sice patří Tondovi, musel se ho ale na čas kvůli útěkářce vzdát. „Syn přiveze nové pletivo, uděláme jí samostatný výběh, než si na Tondu zvykne. Plot bude vyšší a lepší, aby nám zas neutekla. Uvnitř bude mít obří psí boudu, kde bude její pelíšek,“ plánuje žena. „Jen za poslední rok jsme k této rodině vyjížděli nejméně třikrát. Rodina by si měla klokany pořádně zabezpečit, pokud je chce dál chovat,“ zlobí se zvířecí záchranář Karel Makoň z Plzně.

28.11.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.