Vyrobili bombu z věcí v duty free shopu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vyrobili bombu z věcí v duty free shopu!

Reportérka s věcmi, ze kterých by se dala sestrojit bomba.
Reportérka s věcmi, ze kterých by se dala sestrojit bomba. (: ZDF)

BERLIN – Bezpečnostní opatření na evropských letištích jsou k ničemu! Dokázali to reportéři německé televize ZDF. Do letadla dostali věci, ze kterých by v klidu sestrojili ničivou bombu! Část materiálu pronesli přes kontrolu, zbytek nakoupili v duty free shopu v odletové hale frankfurtského letiště.

Zlikvidovala by letadlo!

Bombu na letišti neodpálili, ale nechali provést řízený výbuch pod dohledem experta. Exploze totálně zničila automobil!

„S věcmi, které se dají pronést přes bezpečnostní kontrolu, a s věcmi, které se dají koupit na letištích v bezcelní zóně, si můžeme postavit výbušné zařízení, které dokáže vyhodit do vzduchu letadlo,“ prohlásil pak německý odborník na výbušniny Wolfgang Spyra. Zároveň zkritizoval dosavadní praxi, kdy si pasažéři mohou v bezcelní zóně koupit hořlavinu, jako jsou parfémy či vysokoprocentní alkohol, které si pak smějí vzít s sebou na palubu.

O tom, že se zpřísněná bezpečnostní opatření na letištích dají lehce obejít, se přesvědčili nyní i v Maďarsku, kde reportér televize M1 pronesl na palubu letadla v lahvičce od parfému nebezpečnou výbušninu zvanou Satanova matka. Letiště se pak hájilo tím, že lahvička obsahovala méně než povolených 100 mililitrů tekutiny a zabývat se složením látky není prý jeho povinností.

15.11.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.