Tygří mládě muselo ihned na operaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tygří mládě muselo ihned na operaci!

Těsně před náročným zákrokem veterináři Arese kontrolují.
Těsně před náročným zákrokem veterináři Arese kontrolují.

DVŮR KRÁLOVÉ – Velká boule na tlapě trápila rok a půl staré mládě tygra ussurijského v zoo ve Dvoře Králové. Ares musel nakonec na operaci.


„Když se kočkoval s dalšími čtyřmi tygříky, všimli jsme si boule, která se rychle zvětšovala. Veterináři hned přistoupili k zákroku,“ řekla Aha! mluvčí zoo Jana Myslivečková. Arese veterináři Jiří Váhala (na snímku vpředu) a Lukáš Pavlačík uspali několika narkotizačními střelami z foukačky. Během vyšetření zjistili, že mládě má »tenisový loket«. Přímo v pavilonu před očima návštěvníků pak tygrovi bezmála tři hodiny tlapku operovali. Náročný zákrok skončil úspěšně. Kliknutím zvětšete„Arese zatím držíme v klidu stranou od ostatních, ale daří se mu dobře. Už se dožadoval jídla a dal si pořádný kus masa. Chuť k žrádlu je vždy známkou, že je zvíře v pohodě,“ dodala včera mluvčí zoo Jana Myslivečková.


Autor: (vet)
Foto pro Aha!: Jana Myslivečková

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.