Seriál Sanitka 2 v ohrožení! Zoufalý Renč přišel o scény za milion! Chybou technika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Seriál Sanitka 2 v ohrožení! Zoufalý Renč přišel o scény za milion! Chybou technika!

Takto Filip Renč (vlevo) dirigoval na place Dagmar Havlovou a Jaromíra Hanzlíka. To ale ještě netušil, že natáčecí den přijde celý vniveč…
Takto Filip Renč (vlevo) dirigoval na place Dagmar Havlovou a Jaromíra Hanzlíka. To ale ještě netušil, že natáčecí den přijde celý vniveč… (Aha! – Martin Hykl, Česká televize)

Režisér druhé řady legendárního seriálu Sanitka Filip Renč (46) je »na prášky«. Někdo z techniků mu totiž omylem smazal hodiny tvrdé dřiny, záběry propracované do nejmenšího detailu.

„Ano, veškeré materiály, které jsem v pátek natočil, jsou smazané,“ posteskl si Renč, který tak bude muset každou vteřinu natočit znovu!

„Bude to náročné organizačně i finančně. Točilo se na soudu se spoustou herců,“ postěžoval si Renč, který tak bude muset znovu povolat herecké hvězdy v čele s Dagmar Havlovou (58)! A hlavně – bude jim muset i znovu zaplatit!

To, že někdo nedopatřením vymazal záběry z pátečního natáčecího dne, které ještě nebyly zálohované, se Renč dozvěděl až nyní. „Byl to opravdu nepříjemný šok,“ řekl Renč s tím, že se jednalo o velice složité natáčení na Městském soudu v Praze ve Spálené ulici, kterého se účastnila celá plejáda herců v čele s Dagmar Havlovou!

„Přetočit celý natáčecí den by tak znamenalo obrovské komplikace. Musel by se posunout natáčecí plán a sehnat v jeden den znovu všechny herce, kterých zrovna bylo hodně. Oni jsou přitom pracovně velice vytížení. Znovu by se musely platit honoráře hercům a štábu a pronájem prostor, které jsou ale málokdy volné,“ vypočítává hrozící potíže režisér pokračování legendárního seriálu. Jinými slovy – škoda klidně za milion!

V nešťastné situaci mu ale přece jen svitla maličká jiskérka naděje. „Existují moderní technologie, díky kterým by se smazaná data snad dala znovu obnovit. Naši technici na tom nyní pracují a do dvou dnů bychom měli znát ortel,“ řekl Aha! Renč, který doufá, že se celodenní práce zachrání.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.