Zakladatel Facebooku Zuckerberg: Chycen do vlastní pasti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zakladatel Facebooku Zuckerberg: Chycen do vlastní pasti!

Panák v kuchyni s partičkou nejbližších kamarádů.
Panák v kuchyni s partičkou nejbližších kamarádů. (facebook)

Někde se stala chyba... Na sociální síť Facebook unikly fotky jejího zakladatele Marka Zuckerberga (27). Jedná se o soukromé snímky, o jejichž zveřejnění rozhodně nestál!

Neznámý internetový expert využil nedokonalosti v systému, která umožňovala běžnému uživateli přístup k soukromým fotkám jiného uživatele. Podrobný návod, jak obejít zabezpečení sociální sítě, koloval po internetu přes dva týdny.

Fígl je následovný: stačí falešně obvinit kteréhokoliv člověka, že na Facebook vystavil nemravné fotky, třeba porno. Facebook poté nabídne řešení. Ten, kdo to nahlásí, obdrží zhruba tuto zprávu: „Pomozte nám zakročit a vybrat další fotky, které by vaše oznámení doplnily.“

Poté Facebook nabídne oznamovateli výběr dalších fotek dotyčného »hříšníka« – i ty, které byly ryze soukromé, tudíž určeny jen úzké skupině uživatelů. Mluvčí sítě už potvrdil, že se na odstranění závady pracuje..



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.