Král zlodějů: Deset aut denně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Král zlodějů: Deset aut denně

PRAHA – Král zlodějů aut neměl včera dobrý den. Policie mu sdělila, že rozšiřuje své obvinění a hrozí mu až 12 let vězení. Kriminalisté, kteří povedeného podnikavce zatkli už v lednu, se v poslední době nestačili divit. Dvaatřicetiletý »vůdce« skupiny stačil se svými společníky ukrást více než 100 aut za zhruba 30 milionů korun.

Král zlodějů dokázal odcizit i deset aut denně. Nakonec byl zadržen v Úvalech u Prahy přímo v odcizeném vozidle. „Šéfovi gangu zlodějů aut bylo rozšířeno obvinění na základě vyhodnocení důkazů a dalšího šetření policie,“ řekl Aha! policista, který na případu pracuje. Jedná se o aktivního narkomana, který kradl zejména volkswageny, audi a škodovky. Pomáhali mu dva muži (25 a 27) z Kolínska. První odcizená auta převážel a rozebíral na náhradní díly, druhý si pronajal na Benešovsku stodolu a jednotlivé díly prodával. Auta zloději prodávali za ceny kolem 30 000 korun náhodným kupcům.

Při domovní prohlídce kriminalisté našli i přenosný počítač vybavený speciálním softwarem, který dokázal odblokovat řídicí jednotku a během velmi krátké chvíle umožnil odjet s vytipovaným vozem. Z jeho paměti se policisté velmi rychle dozvěděli, jaká vozidla už zloděj otevřel.

Jak to dělá? A čím?

Dekodér k otevření aut. V kompletu jsou dva dekodéry s různě dlouhými nástavci. Krátký je pro modely do roku 2000, dlouhý pro současné modely. Hodí se jen k otevření zámků.

Univerzální komplet otevření zámků disků kol. Jednoduché použití – efektivní v praxi.

Komplekt obsahuje »šperhák« k otevření auta bez poškození zámku. A to za 2 až 3 minuty.

Přísavka s pohyblivou rukojetí pro odstranění skla. Velká přísavná síla, jednoduché použití.


Autor: (hell)
Foto: Profimedia

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.