Meryl Streep v roli »Železné lady« pobouřila Brity: Thatcherová jako dementní hysterka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Meryl Streep v roli »Železné lady« pobouřila Brity: Thatcherová jako dementní hysterka!

Meryl Streep v roli »Železné lady«
Meryl Streep v roli »Železné lady« (Profimedia.cz)

Přátelé a bývalí spolupracovníci někdejší britské premiérky Margaret Thatcherové (86) tvrdě odsoudili životopisný film o nejslavnější Britce 20. století. Jde prý o slátaninu, která premiérku vykresluje jako dementní hysterku! Herečka Meryl Streep (62), která si »Železnou lady« zahrála, ale tvrdí, že jde o historicky věrný portrét.

Britští konzervativci, za které Thatcherová vykonávala v letech 1979 – 90 funkci ministerské předsedkyně, nevěřili v kině svým očím. „Výkon Meryl Streep je na hraně hysterie, herečka silně přehrává,“ prohlásil bývalý předseda strany, lord Norman Tebbit (80).

S premiérkou roky pracoval a tvrdí, že sice byla přísná – a někdy i nespravedlivá – ale nikdy se nechovala jako hysterka, kterou diváci uvidí ve filmu Železná lady. A k Tebbitovi se přidává i většina dalších představitelů Konzervativní strany, snad s výjimkou exministra Michaela Portilla. Ten označil herecký výkon Meryl Streep za bezchybný.

Film sleduje politický vzestup a pád Margaret Thatcherové a její následný boj se stařeckou demencí. „Chtěli jsme zachytit vše, čím lidi přitahovala i odrazovala, to dobré i zlé,“ říká Streep.

Filmoví kritici jednohlasně tleskají a Meryl velmi pravděpodobně získá již 17. nominaci na Oscara. Odpůrcům ale vadí syrovost, s jakou byla odhalena nemohoucnost zestárlé političky.

„To už mi přišlo příliš. Nechtěl bych, aby někdo podobně ukazoval na plátně mou matku,“ přisadil si i Portillo. „To je prostě život a pravda o něm. Každý z nás jednou dospěje k tomu, že vyšlape do patra, aniž by si vzpomněl proč,“ hájí dílo Meryl.



Přečtěte si
elis3
5. 12. 2011 • 17:05

Je to výborná herečka, zatím, mě od ní nezklamal ani jeden film

vilaamalka
5. 12. 2011 • 11:55

Je to její přesná kopie

daiena
5. 12. 2011 • 02:44

na film se těším, Meryl v rolích nezklamala, naopak

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.