Exkluzivní přiznání Zdeňka Pohlreicha: Kradu recepty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Exkluzivní přiznání Zdeňka Pohlreicha: Kradu recepty!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich (Profimedia.cz)

Ani po třech letech hašteření nepřestaly známé televizní kuchaře Zdeňka Pohlreicha (54) a Jiřího Babicu (50) bavit hádky a slovní přestřelky. Teď ovšem zašli daleko – osočují se z krádeží!

„Pohlreich ukradl recepty amerického kuchaře pro svou knihu o grilování,“ nařkl nedávno Babica soka, který teď vinu přiznal, ale hned úder vrátil. „To je pravda, ale Babica krade recepty taky!“ říká Pohlreich a dodává: „Třeba je to fajn kluk, ale kuchař je z prd…, a tak to taky zůstane!“

„Ve srovnání se Západem na tom nejsme tak dobře. Pořad, jakým jsou Babicovy dobroty, by se od nás směrem na západ neodvysílal jedinej díl. Je to prvoplánové, plytké. Je to zoufalé jídlo udělané katastrofálně v televizi,“ obul se Pohlreich do konkurenta Babici v posledním dílu čtvrté série pořadu Ano, šéfe!, který se natáčel v americkém Chicagu.

Kromě natáčení se Pohlreich v USA i inspiroval. Právě od amerického experta na grilování Stevena Raichlena totiž měl podle Babici opsat své recepty pro knihu Šéf na grilu.

„Ano, ukradl jsem je, a nestydím se za to. Kuchaři jsou ti nejkvalifikovanější zloději na světě. Všichni kradou, jeden od druhého. Taková krádež je ale na úrovni, jako když vás někdo naučil matematiku. Taky se musel z nějaké knížky naučit, že 1 + 1 = 2. A znamená to, že je zloděj?“ tvrdí Pohlreich.

„Myslím, že největším komplimentem naopak je, když vás někdo napodobí. Je to o tom, jak to uděláte, nikoliv, jak je to napsaný,“ myslí si kuchař, který už dál v pořadu Ano, šéfe! pokračovat nechce.

„Jenže když se někdo pustí do novátorství a nemá na to dostatečné schopnosti, tak to skončí výtvory typu Babicovy dobroty. Ať si o mně klidně někdo myslí, že jsem nafoukanej, ale pan Babica a já hrajeme úplně jinou ligu,“ dodává Pohlreich.



Autor:  Petr Podroužek

Přečtěte si
leninos
2. 12. 2011 • 11:17

je idol všech ušmudlanejch kuchtiček-cuchtiček, který si stříknou do gatěk když je protáhne v televizi...

proxima
13. 11. 2011 • 09:26

Jen tak dál. Jen proboha nesekněte žádnou dobrotu od prodavače lyží. Vlastně už jste mu jeden recept seknul - Citronovou omáčku, jak na ní stála fronta v Německu. Trochu kečupu by to ale ještě chtělo ...

chachacha
11. 11. 2011 • 21:41

Nebuď slepice, copak Polreich dělá kurzy vaření v "Ano šéfe". Každý pořad je o něčem jiným. Babicu srovnávej třeba s "Italem", tele.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.