Barák za 2,3 miliardy! Najdou se ale i dražší... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Barák za 2,3 miliardy! Najdou se ale i dražší...

Návštěvníka ohromí kamenná fasáda domu.
Návštěvníka ohromí kamenná fasáda domu.

LAKE TAHOE – Tak takhle vypadá jeden z nejdražších domů planety! Rozprostírá se v americké Nevadě a jeho hodnota je v přepočtu 2,3 miliardy Kč. Pozemek má rozlohu 850 tisíc m2 a je na něm rozsáhlé jezero s lekníny a kachnami.


Nemovitost, kterou tvoří osm různých budov, vlastní Joel Horowitz, jeden ze zakladatelů slavné módní značky Tony Hilfiger.

Hlavní rezidence má rozlohu 1858 m2 a je postavená v duchu severské architektury. Dominantní schodiště je přesnou replikou schodů z Titaniku a doplňuje ho obrovská skleněná kopule. V obýváku je např. ručně vyřezávaný starobylý krb. Kliknutím zvětšeteÚchvatná jídelna pochází ze 17. století a byla zachráněna z chátrajícího francouzského zámku. Na stropě jsou ruční malby. Koupelna je celá z mramoru. K nejpříjemnějším místnostem patří vinný sklípek a v něm 2300 vín prvotřídních značek. Součástí domu je divadlo, obří bazén, masážní místnost a garáž pro 16 aut.

I přes veškerý luxus není Horowitzův barák ani náhodou nejdražším obytným domem na světě. V USA je oficiálně nejdražším domem příbytek saudského prince Bandura, který má hodnotu 3,1 miliardy Kč.
Kliknutím zvětšeteDruhou nejdražší nemovitostí je rezidence Donalda Trumpa v hodnotě 2,8 miliardy Kč, která je právě na prodej. Nejdražší dům světa se nachází v anglickém Windleshamu. Stojí 3,2 miliardy Kč. Palác hodný králů má 103 místností a pět plaveckých bazénů. Podlahy jsou pokryty 24karátovým zlatem a mramorem.

A pak jsou tady rekordy nepotvrzené: Zpěvačka Tina Turner podle svých přátel dala za svou vilu na Francouzské riviéře 4,7 miliardy Kč. Jen o 100 milionů méně prý investoval do svého sídla počítačový magnát Bill Gates.


Autor: (šum)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.